Časopis za pokrajino Posavje
23.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Blagoslovili obnovljen križ in odprli novo igrišče

Objavljeno: Ponedeljek, 09.09.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Jelse-blagoslov kriza-otvoritev igrisca (25)

Blagoslov obnovljenega križa

Za Jelše, vas s 120 prebivalci v KS Veliki Podlog, je bila sobota poseben dan, saj so zvečer pripravili blagoslov obnovljenega križa, hkrati pa so odprli novo odbojkarsko igrišče v vaškem športnem parku.

Vaščani Jelš so ob koncu dve leti trajajoče celovite obnove ceste skozi vas in ureditve komunalne infrastrukture naredili tudi nov vaški križ, je povedal predstavnik vasi v svetu KS Jernej Urbanč, leskovški župnik Ludvik Žagar pa je poskrbel za obnovo kipa Kristusa. Zaradi novih ureditev so zanj našli novo lokacijo, tik ob vaški sobi, ki je urejena v nekdanji mlekarni. Z blagoslovom križa in obnovljenega cestišča, ki ga je opravil Žagar,
Jelse-blagoslov kriza-otvoritev igrisca (40)

Novo odbojkarsko igrišče

so na nek način zaključili tudi omenjeno obnovo vasi. Župnik je vaščanom čestital za nove pridobitve, ki so jih dosegli s skupnimi močmi in prizadevanjem. Precej dolgotrajna obnova je od vaščanov terjala veliko potrpežljivosti, za kar se jim je na tokratnem dogodku zahvalil tudi podžupan Vlado Grahovac, pohvalil pa tudi njihovo skrb za zapuščino prednikov, ki so jo izkazali z obnovo križa.

Poleg tega so neuradno odprli tudi novo igrišče za odbojko na mivki ter s tem obogatili športni park, v katerem imajo že dolgo travnato in asfaltno igrišče ter nekaj otroških igral. V naslednjem letu načrtujejo, da bodo slednja obnovili ter zamenjali streho na vaški sobi, ki služi za sestanke, praznovanja ipd.

Blagoslovu in otvoritvi je seveda sledilo druženje ob hrani in pijači.

P. P.
 
« Nazaj na seznam