Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Bogatajev dan, 34. praznik zdravstvenih delavcev ZD Krško

Objavljeno: Ponedeljek, 20.05.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
bogatajev dan v zd krsko 2019 (8)

Zaposleni v krškem hramu zdravja so že 34. leto obeležili Bogatajev dan.

Zaposleni Zdravstvenega doma Krško, sodelujočih zavodov in ostali povabljeni gostje so minuli petek v spomin na dr. Jožeta Bogataja, pionirja zdravstvene dejavnosti na območju občine Krško, obeležili 34. Bogatajev dan. V sklopu tega so predstavili razvojno ambulanto s Centrom za zgodnjo obravnavo otrok Posavja, ki je v razširjeni obliki začela v krškem hramu zdravja delovati v začetku tega meseca.

bogatajev dan v zd krsko 2019 (31)

Priložnostni program so oblikovali učenci OŠ dr. Mihajla Rostoharja, kar je bil tudi uvod v predstavitev Centra za zgodnjo obravnavo otrok s posebnimi potrebami, ki je v ZD Krško pričel delovati v začetku tega meseca.

Dan krških zdravstvenih delavcev – trenutno je v ustanovi 169 zaposlenih in 21 zunanjih sodelavcev – je tudi priložnost za pregled pridobitev in zdravstvenih programov v ustanovi od lanskoletnega do letošnjega Bogatajevega dneva. V povezavi s tem je direktorica Tatjana Fabjančič Pavlič med drugim izpostavila od jeseni lani na novo vzpostavljeni zobno ambulanto za odrasle in ambulanto otroško šolskega dispanzerja, v januarju letos pa ambulanto za klinično psihologijo. Zdravstveni dom Krško je tudi eden izmed sodelujočih partnerjev Centra za socialno delo Posavja pri izvedbi projekta integrirane oskrbe MOST, sicer pa so vzpostavili prostore za delovanje v uvodu omenjenega centra za zgodnjo obravnavo otrok s posebnimi potrebami, za psihologa in specialista za klinično psihologijo, v sodelovanju z resornim ministrstvom ter občinama Krško in Kostanjevica na Krki so nabavili novo vozilo za urgentnega zdravnika, obnovili prostore urgence, zamenjali strešno kritino na garažah zdravstvene postaje Senovo, kot najnovejšo pridobitev pa je direktorica Fabjančič Pavličeva izpostavila v minulem tednu nameščen nov aparat za RTG slikanje zob ortopantonograf z možnostjo večplastnega slikanja zob.

bogatajev dan v zd krsko 2019 (44)

Letošnji, na stanovskem dnevu udeleženi jubilanti, katerim je podelila nagrade strokovna vodja zavoda Janja Zorko Kurinčič

Tri zdravstvene delavke so se upokojile, devetim se je zaključila zaposlitev za določen čas, pet jih je zaključilo s pripravništvom, zaposlitev za nedoločen čas pa je prekinilo pet zaposlenih, medtem ko so za nedoločen čas zaposlili 15 zdravstvenih delavcev, dva za čas trajanja specializacije, za nadomeščanje porodniških in bolniških odsotnosti pa devet zdravstvenih delavcev za določen čas. Trije trenutno opravljajo pripravništvo, preko posavske štipendijske sheme pa štipendirajo študentko logopedije ter študentko specialne pedagogike. Tako kot vsako leto so na Bogatajevem dnevu podelili jubilejne nagrade posameznikom, ki so dopolnili 10 – (Bernarda Horvatiček), 20- (Stanka Brilej Kokotec, Sonja Olovec in Vesna Šinko), 30 – (Ingrid Kus Sotošek, Vera Voglar) in 40 let delovne dobe (Irma Melkay Sotošek, Tatjana Omerzu, Mihaela Pacek) ter za 20 let dela v ZD Krško (Jasmina Jagič, Nuša Bedek in Darja Grilc), posebno čestitko pa namenili tudi Damjani Grubar, v tem mesecu prejemnici zlatega priznanja Zbornice zdravstvene nege Slovenije za izstopajoče delo na področju zobozdravstvene vzgoje in preventive predšolskih in šolskih otrok.

B. M.


 
« Nazaj na seznam