Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški gasilci praznovali v Križah

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Brežiški gasilci praznovali v Križah Gasilska zveza Brežice je za svoje gasilce pripravila obeležitev Dneva gasilcev 29. avgusta, ki so ga združili s praznovanjem 10-letnice Prostovoljnega gasilskega društva Križe 1999, 90-letnice PGD Stara vas in 60-letnic PGD Orešje, Pirošica in Spodnja Pohanca.

Pod velikim šotorom pred novozgrajenim Domom krajanov se je zbralo lepo število gasilcev iz vseh 32 gasilskih društev, program pa so s svojim glasbenim nastopom popestrili tudi ločki godbeniki.

Zbranim so spregovorili brežiški župan Ivan Molan, predsednica sveta KS Križe Majda Ban, predsednik PGD Križe 1999 Ivan Grmšek, podpredsednica brežiških gasilcev Martina Živič in predstavnik Gasilske zveze Slovenije, sicer pa tudi predsednik GZ Brežice, Mihael Boranič.

Brežiška zveza je gostiteljem podelila spominsko plaketo, posebno zahvalo pa so gasilci iz Križ podelili županu Molanu.

Na praznovanje so prikolesarili tudi pobrateni gasilci iz PGD Križe pri Tržiču, ki so se spopadli z razdaljo 150 kilometrov. Organizator kolesarskega podviga Uroš Bodlaj je v pogovoru dejal: "V spremstvu dveh avtomobilov nas je kolesarilo osem. Vračali se bomo z ostalimi 27 gasilci, ki so se pripeljali z avtobusom."

V posebej pripravljenem programu pa so najprej nastopili Ljudski pevci iz Globokega, nato pa pod mentorstvom Majde Ban mladi domači recitatorji, sicer učenci artiške in koprivniške šole, Katja Sotošek, Jernej Umek, Ana Umek, David Bračun, Tjaša Bračun, Matjaž Lah in Gorazd Umek.

Za prijetno razpoloženje pa so poskrbeli člani ansambla Brežiški flosarji.

M. K. M.

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

21.01.2021 | Redakcija

Posodica v obliki ženskega telesa

04.09.2020 | Sporočilo

Evrosad - zakaj k nam?