Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brez praznovanja, a z novimi načrti

Objavljeno: Nedelja, 16.05.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
Makadamska cesta, Hrasti (1)

Makadamska pot na Hrastih bo preurejena.

V mesecu maju, ko svoj praznik obeležuje KS Sevnica, že drugo leto zapored zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa in upoštevanja priporočil NIJZ posebne slovesnosti ne bo, a delo v skupnosti poteka tekoče in prav tako se izvajajo vse načrtovane naloge ter investicije.

Predsednica KS Sevnica Stanka Žičkar je za našo medijsko hišo izpostavila nekatere najpomembnejše posodobitve od lanskega do letošnjega maja ter nekaj načrtov za nadaljnji razvoj občinskega središča, ki poteka tudi v sodelovanju z Občino Sevnica in s Komunalo Sevnica. »Večkrat skupaj uredimo kakšen odsek lokalne ceste, da je manj stroškov z izvajalci. V letošnjem letu so se žal že začeli kazati znaki gospodarske krize, ki se nam približuje. Poleg prehrane, goriv in embalaže se dražijo tudi gradbeni materiali, zato bo v prihodnjih letih naše delo težje, potrebno bo izbirati res nujne ureditve,« pojasnjuje sogovornica ter predstavi nekaj izpeljanih investicij in načrte za nove.

»V lanskem letu smo investirali v asfaltacijo nekaterih javnih poti in s tem smo zmanjšali strošek za gramoz, prebivalcem pa omogočili lažje dostope ter protiprašno zaščito njihovih domov. Na ta način smo uredili odsek javne poti v Lončarjevem Dolu in v Prešni Loki ter kratek odsek do cerkve svetega Roka v Sevnici,« izpostavi ureditve poimensko in nadaljuje, da vsako leto nekje do sredine maja pripravijo dva glavna javna razpisa ter objavijo javni naročili za ureditve javnih poti – za tiste, ki so še gramozne in za tiste, ki so asfaltirane, a so poškodovane. »Gre za prevoz gramoza in za sanacije. Pesek za javne poti lahko krajani naročijo do porabe sredstev, predvidenih v javnem razpisu. Sanacije obsegajo tudi odvodnjavanje in so malo obširnejši projekt, h kateremu pristopamo odgovorno,« nadaljuje in doda, da sta v pripravi dva nova javna razpisa, in sicer za ureditev odseka javne poti v Ribnikih, v sodelovanju z Občino Sevnica pa je v načrtu tudi ureditev makadamske poti, ki vodi mimo vrtičkov na Hrastih do območja sevniškega pokopališča. »Urediti nameravamo protiprašno zaščito in odvodnjavanje ter dodatno zasaditev mladih hrastovih dreves,« opiše še enega izmed načrtov ter za zaključek zaželi vsem krajankam in krajanom, da bi tudi v času pandemije ostali povezani ter s čim boljšo zdravstveno sliko.

Smilja Radi

Članek je objavljen v regionalnem časopisu Posavski obzornik, ki je izšel 13. maja 2021.

#povezujemoposavje


 
« Nazaj na seznam