Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški župan sprejel najuspešnejše učenke in učence

Objavljeno: Sreda, 19.06.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
zupanov_sprejem_najuspesnejsih_ucencev82

Najuspešnejši učenke in učenci iz šol brežiške občine z županom

Brežiški župan Ivan Molan je v torek ob koncu šolskega leta pripravil tradicionalni sprejem za najuspešnejše osnovnošolke in osnovnošolce, ki so v vseh letih šolanja dosegli izjemen uspeh, kot tudi za tiste učenke in učence, ki so se v iztekajočem se šolskem letu še posebej odlikovali na področju šolskih državnih tekmovanj iz znanja, glasbe in športa.

zupanov_sprejem_najuspesnejsih_ucencev29

Učenci OŠ Velika Dolina, ki so zmagali na kvizu Mladi genialci, z mentorjem Aljažem Božičem in županom

Kot je navzočim devetošolkam in devetošolcem, učenkam in učencem, mentorjem, razrednikom in ravnateljem, staršem in nekaterim gostom v (pre)polni Viteški dvorani brežiškega gradu uvodoma dejal gostitelj sprejema, bo občina za vzgojo in izobraževanje v tem letu namenila 6,6 milijona evrov, kar predstavlja več kot 30 % vseh proračunskih sredstev. »In zakaj občina to počne? Ker vlagamo v prihodnost, ustvarjamo čim boljše pogoje za razvoj mladih, ki ste resnično prihodnost naše lokalne skupnosti in države. Čez nekaj let, ki bodo hitro minila, boste vi tisti, ki boste s svojim znanjem, talenti in ostalimi sposobnostmi ustvarjali našo družbo,« je povedal ter šolarjem zaželel še mnogo uspehov in da počitnice izkoristijo za druženje, športne aktivnosti ter polnjene baterij za prihodnost in podvige.

NAJBOLJŠI UČENCI EKIPNO ...

zupanov_sprejem_najuspesnejsih_ucencev68

Maja Tomić (levo) in Rea Doria Bergant

Sledila je podelitev knjižnih priznanj učenkam in učencem. Najprej so jih prejeli tisti, ki so v tem šolskem letu ekipno osvojili prva mesta ali zlata priznanja: 19 članov otroške folklorne skupine OŠ Artiče (uvrstitev na državno srečanje OFS Ringaraja 2019, mentorica Vesna Bogovič), 19 folkloristov iz PŠ Kapele (skupinsko zlato priznanje za doseganje državne ravni OFS, mentorica Vesna Molan), 16 plesalcev iz PŠ Kapele (skupinsko zlato priznanje na državnem tekmovanju Šolski plesni festival, mentorica Simona Bortek), badmintonska ekipa OŠ Globoko v sestavi Patricija Kostevc, Sara Keržan, Maj Vrstovšek in Aljaž Kelhar (1. mesto na ekipnem DP za OŠ, mentor Bojan Hotko), ekipa učencev OŠ Velika Dolina v sestavi Dean Zaplatić, Luka Juhart in Nejc Cajnar (1. mesto na kvizu o energetiki Mladi genialci, mentor Aljaž Božič), učenke OŠ Cerklje ob Krki Larisa Kuhar, Ana Tomše in Tina Urbanč (zmagovalke 28. ekipnega DP OŠ za starejše učenke v šahu, mentorja Suzana Urbanč in Hilmija Ahmatovič), učenci OŠ Cerklje ob Krki Hana Haler, Filip Škaler in Patricija Drežnjak (ekipno zlato priznanje na mednarodnem prvenstvu iz angleščine Svetovni pokal znanja Ljubljana 2019 – World Scholar's Cup Ljubljana Round 2019, mentorica Mojca Šterk).

… IN POSAMIČNO

Naslednji prejemniki so bili tisti, ki so posamično osvojili prvo mesto ali zlato priznanje na državnih in mednarodnih tekmovanjih: Karla Ogorevc (zlata plaketa za klarinet v kategoriji 1b in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe na 48. tekmovanju mladih glasbenikov RS – TEMSIG, mentor Simon Širec, prof.), Anton Ajster (1. nagrada za pozavno v kategoriji C na mednarodnem tekmovanju Varaždin Woodwind & Brass 2019, mentor Toni Škaler, prof.), Lucija Pšeničnik (1. mesto v IV. kategoriji na 8. mednarodnem tekmovanju za citre München 2019, mentorica Anita Veršec, prof.), Aiša Kurspahić (1. mesto za violino v Bebi kategoriji na 8. mednarodnem tekmovanju Fantast 2019, Bečej, mentorica Andrea Haber Požar, prof.), Tomaž Feguš (zlata plaketa za klarinet v kategoriji 1a na 48. tekmovanju mladih glasbenikov RS – TEMSIG ter 1. nagrada in naziv laureat za klarinet v predkategoriji b na 16. mednarodnem tekmovanju Davorin Jenko, Beograd 2019, mentor Igor Požar, prof.), Zala Kropivnik (OŠ Brežice, zlato priznanje na državnem tekmovanju Šolski plesni festival, mentorica Andreja Resnik), šest učenk in učencev z osvojenim zlatim priznanjem na državnem tekmovanju iz logike Logična pošast: Cintia Špeljak (OŠ Bizeljsko, mentorica Lidija Balon), Matic Kink, Lamija Kurspahić in Ela Petan (vsi OŠ Artiče, mentorici Mira Vogrin in Jana Kovačič) ter Pina Rožman in Julija Slaček Pavuna (obe OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova, mentorica Nataša Frigelj), Alexander Škof (OŠ Brežice, zlato priznanje iz znanja geografije, mentorica Dušanka Bulut), Blažka Kodrič (OŠ Cerklje ob Krki, zlato priznanje iz znanja geografije, mentor Drago Ivanšek), Maj Zorko (OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova, zlato priznanje na državnem tekmovanju iz angleškega jezika, mentorica Silva Zupančič).

34 JIH JE VSEH DEVET RAZREDOV OPRAVILO Z ODLIKO

V zadnjem delu podelitve je prišlo na vrsto še 34 učenk in učencev, ki so vseh devet razredov opravili z odliko. To so: Žana Žokalj, Nejc Cajnar, Katarina Frece in Dean Zaplatić (vsi OŠ Velika Dolina), Larisa Dušič in David Omerzel (oba OŠ Maksa Pleteršnika Pišece), Janja Ajster, Neo Klemenčič, Taj Klemenčič, Eva Martinčič, Jannette Mežnarec in Urša Nakani (vsi OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova), Timotej Hribar, Leona Rezelj Levak, Maja Tomić, Rea Doria Bergant, Luka Čurič, Dora Jeličić, Hana Lazanski, Lana Marčetič, Nika Pavlič, Lana Pezdirc, Aleksandra Stojanović, Tibor Križaj Mišić in Matej Antolovič (vsi OŠ Brežice), Tina Urbanč, Larisa Kuhar, Minea Srpčič in Laura Matoh (vse OŠ Cerklje ob Krki) ter Ajda Ferlin, Katarina Kevo, Pina Ana Rožman, Nik Stanič in Jakob Zbašnik (OŠ Artiče). Petim devetošolkam je uspelo poleg učnega uspeha uspešno sodelovati in zmagovati tudi na državnih šolskih tekmovanjih ter poseči po najvišjih rezultatih. Tina Urbanč iz OŠ Cerklje ob Krki je v tem šolskem letu prejela tudi zlato priznanje na državnem tekmovanju iz matematike MATEMČEK (mentor Alojz Blažič). Njena sošolka Laura Matoh ima tudi zlato priznanje iz državnega tekmovanja iz znanja geografije (mentor Drago Ivanšek). Njuna sošolka Larisa Kuhar je osvojila tudi 1. mesto na posamičnem osnovnošolskem DP v šahu (mentor Hilmija Ahmatovič).

MAJA IN REA DORIA OŠ ZAKLJUČUJETA ŠE POSEBEJ USPEŠNO

Iz OŠ Brežice pa prihajata devetošolki, ki svoje osnovnošolsko izobraževanje zaključujeta še posebej uspešno. Maja Tomić je poleg izrednega učnega uspeha v vseh letih osnovnošolskega izobraževanja tudi dobitnica zlatega priznanja na državnem tekmovanju iz znanja angleščine in zlatega priznanja na 8. slovenski glasbeni olimpijadi, hkrati je na mednarodnem tekmovanju iz angleščine Svetovni pokal znanja Ljubljana 2019 osvojila tudi tri posamična zlata odličja. Njena razredničarka in mentorica je Petra Vaš, na tekmovanje iz znanja angleščine se je pripravljala pod mentorstvom Mateje Kovačič, na glasbeno olimpijado pa se je pripravljala pod mentorstvom Maše Žveglič Poljšak. Na šoli so zanjo med drugim zapisali, da bi si številne kulturne prireditve težko predstavljali brez nje ter da je odgovorna, zanesljiva, kreativna in srčna učenka, ki vedno išče novo in boljše. Zasluženo je na OŠ Brežice izbrana tudi za naj učenko generacije. Rea Doria Bergant je bila izjemno uspešna vseh devet let šolanja, številne uspehe pa beleži tudi kot učenka Glasbene šole Brežice. V tem šolskem letu je na 48. tekmovanju mladih glasbenikov RS – TEMSIG osvojila zlato plaketo za klarinet v kategoriji 1c, njen mentor je profesor Igor Požar. Je tudi prejemnica zlatega priznanja na državnem tekmovanju Šolski plesni festival in dveh zlatih odličij na mednarodnem tekmovanju Svetovni pokal znanja Ljubljana 2019. Njena razredničarka in mentorica je Petra Vaš, na Šolski plesni festival pa se je pripravljala pod mentorstvom Andreje Resnik. Zanjo so zapisali, da je srčna, ustvarjalna, ustrežljiva, odgovorna, zanesljiva učenka. Vsa leta šolanja je aktivno sodelovala na najrazličnejših področjih.

V kulturnem programu so nastopili kvartet klarinetov Glasbene šole Brežice v sestavi Igor Požar, prof., Rea Doria Bergant, Tomaž Feguš in Ksenija Kržan ter učenke OŠ Bizeljsko Tjaša Župevec, Anja Lipej in Ana Travnikar ob klavirski spremljavi mentorja Vilka Ureka. Sprejem in podelitev je povezovala Bojana Zevnik.

R. R.
« Nazaj na seznam