Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiškim gasilskim veteranom predstavili vajo ter gasilsko tehniko in opremo

Objavljeno: Sobota, 15.09.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
srecanje_veteranov_gasilske_zveze_brezice26

Veterani Gasilske zveze Brežice so se letos srečali pri Bubka baru v Dečnem selu.

Gasilska zveza Brežice, natančneje komisija za delo z veterani, je v petek na platoju Bubka bara v Dečnem selu organizirala vsakoletno srečanje veteranov GZ Brežice. Od več kot 500, kolikor je gasilskih veteranov v brežiški občini, se ga je udeležilo približno 220 ljudi.

srecanje_veteranov_gasilske_zveze_brezice48

Tekmovalna enota starejših gasilcev PGD Kapele

Zbrane so nagovorili predsednik komisije za delo z veterani Zlatko Fišer, predsednik GZ Brežice Herman Premelč, brežiški župan Ivan Molan in poveljnik GZ Brežice Darko Leskovec. Fišer je veterane označil kot »pripadnike organizacije, ki ste jo leta in leta gradili s ponosom«. Kot je dejal Premelč, se tudi novo vodstvo GZ Brežice zaveda pomena gasilskih veteranov, izkušenih gasilcev, polnih znanja in človeške modrosti. Letos so pripravili malce drugačen program srečanja kot pretekla leta, saj so vanj vključili prikazne vaje ter prikaz gasilske tehnike in opreme. Po županovih besedah gasilski veterani s svojimi izkušnjami in delom veliko pripomorejo pri urejanju gasilskih domov in krajev. Leskovec je napovedal tekmovalno enoto starejših gasilcev PGD Kapele, ki se bo naslednjo nedeljo udeležila državnega tekmovanja v Gornji Radgoni in tako še s štirimi ostalimi enotami zastopala barve GZ Brežice. Tekmovalno enoto vodi desetar Boris Urek, mentor je Franc Zijal, ostali člani so Darko Pinterič, Vlado Štraser, Jože Štraser, Ivan Šeler in Blaž Rožman. Prikazali so vajo s hidrantom in vajo raznoterosti. Nato je iz smeri Brežic prišla še kolona gasilskih vozil na čelu s poveljniškim vozilom pa tudi gasilsko avtolestvijo, s katero se je bilo možno dvigniti nad prizorišče srečanja.

Na srečanju so nagradili tudi najstarejša gasilska veterana in veteranko. To sta bila Bogomir Štraser iz PGD Kapele in Anica Kovačič iz PGD Bukošek (ker je bila odsotna, je v njenem imenu nagrado prevzel sokrajan Zvonko Bratanič). Nagrado so podelili tudi Jožetu Volčanjku iz PGD Rakovec, ki v bližnji prihodnosti praznuje rojstni dan.

Ker je namen srečanja gasilskih veteranov predvsem druženje in obujanje spominov, so temu tudi tokrat posvetili največ pozornosti. Poleg jedače in pijače, za kateri je poskrbela ekipa GMT Events, so z živo glasbo srečanje popestrili še člani zasedbe MTM band z dobovskega konca.

R. R.
« Nazaj na seznam
»