Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Center za duševno zdravje odraslih Posavje

Objavljeno: Četrtek, 28.03.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Center za duševno zdravje odraslih Posavje

V ZD Sevnica je sedež Centra za duševno zdravje odraslih Posavje.

V Zdravstvenem domu Sevnica deluje Center za duševno zdravje odraslih Posavje. V njem zagotavljajo interdisciplinarno obravnavo odraslih s težavami v duševnem zdravju. Strokovni tim sestavlja diplomirana medicinska sestra, zdravnik specialist psihiatrije, klinični psiholog in socialni delavec.

Center za duševno zdravje odraslih Posavje

Tudi s hojo ohranjamo telesno in duševno vitalnost.

V Centru za duševno zdravje odraslih Posavje, ki je sestavljen iz oddelka Skupnostna psihiatrična obravnava v centru za duševno zdravje odraslih (koordinatorica je Jacinta Doberšek Mlakar, v. m. s., prof. zdr. vzgoje) in iz oddelka Ambulantna obravnava v centru za duševno zdravje odraslih (koordinatorica je Anica Ocvirk, dipl. med. sestra), prednostno obravnavajo osebe s težavami v duševnem zdravju, v primeru življenjske ogroženosti se takoj javijo tudi na poziv ali klic in če je potrebno povabijo k sodelovanju službo nujne medicinske pomoči.

S triažo, v katero sta vključena strokovnjak s področja medicine in pacient, se ugotavlja duševna motnja obravnavane osebe ter naredi načrt, v katerem se opredelijo življenjski cilji in potrebe obravnavane osebe za dejavno izboljšanje kakovosti življenja. V obravnavo posameznik pristopi s pisno privolitvijo, ki jo lahko, če želi, kadar koli tudi prekliče.

Center za duševno zdravje odraslih Posavje je v letošnjem marcu začel z delovanjem, kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Sevnica, v Sevnici, Radečah, Krškem, Brežicah in Kostanjevici na Krki.

S. R.
« Nazaj na seznam
»