Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Center za krepitev zdravja Brežice razširil svoje prostore

Objavljeno: Petek, 25.10.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
center_za_krepitev_zdravja_brezice_otvoritev_novih_prostorov (21)

Simbolična predaja dodatnih prostorov Centra za krepitev zdravja Brežice v uporabo

Brežiški župan Ivan Molan in direktor Zdravstvenega doma Brežice Dražen Levojević sta v petkovem dopoldnevu s prerezom traku simbolično predala v uporabo dodatne prostore Centra za krepitev zdravja (CKZ) Brežice, ki se nahajajo v prvem nadstropju nogometnega stadiona.

Prostorom CKZ Brežice, ki obsegajo dve pisarni, telovadnico in predavalnico, so se pridružili še dve prenovljeni pisarni, hodnik s stopniščem, čajna kuhinja in sanitarije. Izvajalec gradbeno obrtniških del, katerih vrednost znaša dobrih 53 tisoč evrov, je bil Svit inženiring Armando Istenič s.p. Doseganje ranljivih ciljnih skupin je eden izmed namenov projekta Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalni skupnosti, zato so v sklopu prenove stopnišče opremili s stopniščnim dvigalom, ki je storitve CKZ Brežice tako še bolj približalo osebam na invalidskih vozičkih.

center_za_krepitev_zdravja_brezice_otvoritev_novih_prostorov (34)

Del tima CKZ Brežice

Omenjeni projekt, ki je bil sofinanciran s strani Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije, se bo konec leta zaključil, a se bodo vsebinske aktivnosti CKZ Brežice nadaljevale tudi po zaključku projekta. Z novim letom je namreč zagotovljeno sistemsko financiranje s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje RS. Ker se bo povečal obseg dela, bodo na CKZ Brežice okrepili strokovni tim, ki bo lahko kakovostno opravljal svoje poslanstvo v prenovljenih prostorih. Doslej so imeli prostore na različnih lokacijah, odslej pa bodo združeni, zato bosta komunikacija in organizacija dela lažji.

Župan je izrazil veselje, da je CKZ Brežice postal neke vrste koordinator med zdravstvenimi ustanovami in občani. Prepričan je, da če ne bi bilo tako dobrega sodelovanja centra z društvi v občini, ne bi tako dobro zaživel. »Tudi po terenu slišim, da so ljudje ta center dobro sprejeli. Dodatni prostori pomenijo, da se boste še bolj povezali, lažje opravljali svoje delo in bo še več narejenega za ljudi v občini,« je dodal.

S CKZ Brežice so doslej v pilotnem projektu družinske obravnave otrok in mladostnikov odlično sodelovali tudi nekateri šolarji in šolarke OŠ Brežice, ki so s petjem in igranjem na harmoniko poskrbeli za glasbeno popestritev otvoritve. Vloga povezovalke je pripadla Bojani Zevnik.

R. R.
« Nazaj na seznam
»