Časopis za pokrajino Posavje
14.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Da bo otrokom na pediatričnem oddelku SB Brežice v tej zimi toplo

Objavljeno: Torek, 04.12.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
splosna_bolnisnica_brezice_osnovna_sola_velika_dolina_predaja_pletenin_za_otroke6

Vsi pleteni izdelki po vrsti so zelo lepi, so dejale (z leve) direktorica SB Brežice Anica Hribar, ravnateljica OŠ Velika Dolina Mojca Bregar Goričar in predstojnica pediatričnega oddelka Sanja Radić Lugarić.

V pisarno direktorice Splošne bolnišnice Brežice Anice Hribar je v ponedeljkovem jutru prišla ravnateljica OŠ Velika Dolina Mojca Bregar Goričar in s seboj prinesla tri zvrhane vreče pletenih izdelkov. Gre za akcijo omenjene šole, ki je drugo leto zapored ob vstopu v praznični december darovala izdelke brežiški bolnišnici.

»Na naši šoli smo se odločili, da naredimo pletene in kvačkane izdelke, s katerimi bi radi razveselili otroke, ki nimajo take sreče, kot jo imajo drugi otroci, namreč nimajo zdravja, in upamo, da bodo ti izdelki greli njihove srčke in ušesa,« nam je povedala Bregar Goričarjeva. Lani so se prvič odločili za tovrstno akcijo, izdelali so 17 dekic za brežiško porodnišnico, letos pa so se odločili, da izdelke namenijo otrokom na pediatričnem oddelku SB Brežice. Nastalo je 87 izdelkov (oblekice, kape, trakovi, šali), ena mamica pa je sešila še majhne vzglavnike. »Niti ni tako pomembno, kaj smo izdelali, ampak predvsem, da smo to naredili s srcem, dobro voljo in pozitivizmom, da se to prenese na tiste, ki bodo te izdelke nosili,« je še dejala ravnateljica in dodala, da so k izdelovanju povabili tudi starše in stare starše učencev naše šole, nekateri so izdelovali, drugi pa prispevali npr. volno, kar je po njenem tudi veliko vredno. Podobno akcijo nameravajo izvesti tudi naslednje leto, ideja je, da bi kvačkali nakit, prav tako pa želijo k izdelovanju povabiti tudi še ostale šole v občini.

Direktorici SB Brežice Hribarjevi se zdi omenjena gesta OŠ Velika Dolina izjemno lepa: »Dati otrokom, ki so trenutno bolni, še takšno spodbudo, tako lep izdelek pomeni samo še dodatno možnost hitrega okrevanja. Pozitivne misli so tiste, ki nam omogočajo, da ozdravimo hitreje in se dobro počutimo.« Dodala je, da z veseljem sprejemajo te izdelke in jih bodo razstavili na pediatričnem oddelku ter ponudili staršem in otrokom, da po svoji volji tudi izberejo. Direktorica vsako povezovanje bolnišnice z drugimi ustanovami ocenjuje kot zelo pozitivno, saj to po njenih besedah tudi utrjuje pomembnost bolnišnice v tem okolju.

Pletenine za otroke je prevzela predstojnica pediatričnega oddelka Sanja Radić Lugarić, ki je poudarila, da bodo najmlajši pacienti – trenutno jih imajo devet – zagotovo izredno veseli darila šole, saj se ji zdi, da otroci dajejo velik poudarek na ročno izdelane stvari, sploh pa na topla zimska oblačila.

R. R.
« Nazaj na seznam