Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Današnji dan brez avtomobila v Brežicah namenjen predvsem starejšim

Objavljeno: Sreda, 21.09.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
etm_2022_dan_brez_avtomobila_brezice (32)

Med današnjo jutranjo vadbo 'oranžnih' v središču Brežic, ki jo je vodila Breda Balon

V okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM) 2022 so danes in jutri v mestnem središču Brežic zaprli del glavne ulice, Ceste prvih borcev, in pripravili dvodnevne aktivnosti. Današnji dan so namenili različnim populacijam, predvsem starejšim, jutri pridejo na vrsto mlajši

etm_2022_dan_brez_avtomobila_brezice (82)

Tjaša Ribič in Nika Jevnik med predstavitvijo zdrave sadne malice

Kot nam je povedal eden od koordinatorjev ETM na Občini Brežice Damjan Žerjav, so že zjutraj dan pričeli z jutranjo vadbo za zaposlene in srednješolce, ki so jo vodili vaditelji iz podjetja Relive, kasneje so svojo vsakodnevno vadbo opravili še člani Društva šola zdravja, ki so prišli iz cele občine in se jim je med drugimi pridružil tudi župan Ivan Molan, postavili pa so tudi različne stojnice, na katerih so se predstavila številna društva iz tega okolja, katerih glavni namen je ohranjanje in krepitev zdravja. Za vse udeležence in mimoidoče je bila na voljo brezplačna sadna malica, ki sta jo pripravili diplomirana dietetičarka Tjaša Ribič in licencirana prehranska svetovalka Nika Jevnik, sadni smuti so ponujali tudi na stojnici Relive. Potekalo je še predavanje o zdravi prehrani, Center za krepitev zdravja ZD Brežice je bil na voljo tudi za individualne nasvete o pravilnem razgibavanju, na kolesih sta prišla tudi policista. Kot je še dodal Žerjav, je bil današnji dan namenjen predvsem področju zdravja.
etm_2022_dan_brez_avtomobila_brezice (67)

Iz Brežic so se tudi vklopili v živo v oddajo RTV Slovenija Dobro jutro. Katja Tratnik se je med drugim pogovarjala s koordinatorjem ETM Klemnom Mlakarjem iz ZPTM Brežice in direktorjem Zavoda za šport Brežice Ferdom Pinteričem.


Jutri pa bodo del glavne ulice zasedli šolarji, za katere že tradicionalno več društev in ustanov iz občine pripravlja različne spretnostne poligone in ustvarjalne delavnice s področja trajnostne mobilnosti. Danes pozno popoldne, od 17.30 dalje, se bo na zapretem delu ulice odvijal plesni večer, na katerem se bodo predstavile plesne skupine, ki delujejo v občini Brežice, jutri pa od 16.30 dalje organizirajo Brežiški športni vikend oz. Mini olimpijado - predstavitev brežiških športnih društev. R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

28.09.2022 | Sporočilo

Voda – najdragocenejša dobrina

05.05.2020 | Redakcija

Edinstven rudniški števec