Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Danes možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo

Objavljeno: Petek, 02.08.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
karta_neviht_2_8_2019-01

Celotno Posavje je obarvano z rdečo barvo, kar predstavlja veliko verjetnost nastanka močnejših neviht (foto: www.neurje.si).

Agencija RS za okolje (Arso) je izdala obvestilo, da bo danes spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, možna so krajevna neurja. Arso je zaradi neviht razglasil oranžno stopnjo ogroženosti po vsej državi.

Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, možna so tudi krajevna neurja. Prehodno bo zapihal veter severnih smeri, zvečer ob nevihtah na Primorskem močan zahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27, na Primorskem do 29 °C. Arso opozarja, da bo petkovo vreme drugačno kot v preteklih dneh. Prvi izrazitejši val neviht bo Slovenijo prešel dopoldne in sredi dneva, drugi pa predvidoma proti večeru. Ob močnih nevihtah so mogoča krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. Do sobotnega jutra bodo padavine večinoma ponehale. Od zahoda se bo jasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 °C. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 29 °C.

V nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme, popoldne je zlasti v gorskem svetu možna kakšna ploha.

R. R., vir: Arso
« Nazaj na seznam