Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dela na Brodu: ne gre še za nov most, ampak za odstranjevanje naplavin

Objavljeno: Sreda, 08.09.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0211
Ko so se prejšnji teden v bližini lesenega mostu na Brodu pri Podbočju pojavili gradbeni stroji, je marsikdo pomisli, da se je že začela napovedana gradnja novega betonskega mostu. A (žal) še ne gre za to, pač pa le za čiščenje Krkine struge za boljšo pretočnost.

Kot je pojasnila vodja Sektorja območja spodnje Save na Direkciji RS za vode Alenka Kotar, gre za redna vzdrževalna dela v skladu z njihovim letnim načrtom oz. za odstranjevanje rečnih nanosov. Dela izvaja podjetje VGP Novo mesto. V bližini omenjenega mostu so v minulih dneh že odstranili že veliko naplavin, trenutno to delajo tik pod mostom, hkrati pa se je malce nižje že začelo čiščenje zožene struge ob rečnih otokih, očistili bodo tudi naplavine ob izlivu potoka Sušica v Krko.

DSC_0218
Kot je znano, je bila po večmesečnem zaprtju mostu (od avgusta 2019 do januarja 2020) lani sprejeta odločitev o gradnji novega mostu in izbrana najustreznejša varianta – gredni armiranobetonski most s štirimi podporami v reki na lokaciji obstoječega lesenega mostu. Z razpisom za gradnjo – če bo pravočasno izdelana dokumentacija, urejene zemljiško-knjižne zadeve in zagotovljeno financiranje – naj bi pričeli konec leta 2022, predviden čas gradnje pa je v primeru ugodnih vremenskih razmer eno leto.

P. P. 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte