Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Digi točka – pomoč pri uporabi javnih storitev prek spletne povezave

Objavljeno: Nedelja, 21.04.2024    Rubrika: NOVICE Redakcija
Digi info tocka

Digi info točka v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica, kjer nudi pomoč Marjan Škoberne.

V Posavju delujejo Digi info točke, kjer svetovalci uporabniku digitalnih javnih storitev na razumljiv način nudijo svetovanje in uporabniško podporo.

Potrebujete digitalno pomoč s področja dostopa do informacij o delu državne uprave na portalu gov.si, do elektronskih storitev na portalu eUprava, registracije in prijave v portal SPOT, uporabe storitev eZdravje na portalu zVEM, dostopa do e-storitev ZPIZ, uporabe državnega davčnega portala eDavki, dostopa do elektronske zemljiške knjige, uporabe elektronskih vinjet na portalu DARS, storitev z zvezi s študijem in štipendijami, portala Volos in drugih?

V sevniški, krški in brežiški občini nudijo svetovanje in uporabniško podporo pri digitalnih javnih storitvah območne obrtno-podjetniške zbornice v svojih poslovnih stavbah; v kostanjeviški občini se Digi info točka nahaja v občinski stavbi. Na Digi info točkah so izvajalci v ta namen uredili prostor z vso priporočeno opremo, da so digitalne javne storitve prikazane zainteresiranim uporabnikom na čim boj razumljiv in praktičen način. »To pomeni, da lahko uporabnik spremlja prikaz uporabe neke aplikacije po korakih na računalniškem monitorju ali svojem pametnem telefonu. Pogosto stranke obiščejo Digi info točko dvakrat, ker še nimajo nove osebne izkaznice ali digitalnega potrdila, kar je potrebno za uporabo večine digitalnih javnih storitev,« pojasni Marjan Škoberne, ki nudi pomoč v prostorih Območne obrtno-podjetniške zbornice Sevnica, kjer je ena izmed Digi info točk.

»Za obisk Digi info točke sva se z možem odločila zaradi rabe digitalnega potrdila in vstopa na portal zVem. Prišla sva ob dogovorjeni uri in dobila sva vse potrebne informacije ter dragoceno praktično znanje. Nam, starejšim, je treba pokazati celoten postopek osebno in z veliko ponovitvami. Ta Digi info točka je res nekaj dobrega, predvsem za nas, ki nismo odraščali v dobi digitalizacije in nam delo z računalnikom predstavlja težave,« opiše svojo izkušnjo 70-letna Marjeta Klemenčič iz Šentjanža.

S. R.

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»