Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Diplomanti Višje strokovne šole Brežice na svečani podelitvi prejeli diplome

Objavljeno: Petek, 26.10.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
podelitev_diplom_visje_strokovne_sole_brezice70

Diplomanti Višje strokovne šole Brežice z Vučajnkovo, Tomažinovo in Čanžarjevo ter nekaterimi zaposlenimi na šoli

Višja strokovna šola Brežice je v četrtek v Viteški dvorani gradu Brežice za letošnje diplomante – teh je bilo 33 – pripravila svečano podelitev diplom. Nagovorile so jih ravnateljica Višje strokovne šole Hermina Vučajnk, direktorica Ekonomske in trgovske šole Brežice dr. Mojca Tomažin in brežiška podžupanja Katja Čanžar.

podelitev_diplom_visje_strokovne_sole_brezice58

Med rednimi študenti je pohvalo za najboljši uspeh iz rok ravnateljice Hermine Vučajnk prejela Anja Dimc ...

Kot je povedala Vučajnkova, je Višja strokovna šola Brežice kot organizacijska enota ETrŠ Brežice nastala leta 2000, najprej s smerjo komercialist, po prenovi višješolskih študijskih programov v letu 2008 pa je takrat začela z izvajanjem programa ekonomist. Od ustanovitve pred 18 leti pa do danes je na Višji strokovni šoli diplomiralo 740 diplomantov, od tega 609 na programu komercialist in 131 na programu ekonomist. Zahvalila se je vsem po vrsti in čestitala tudi staršem, saj je »spraviti otroka do diplome velik dosežek«, diplomantkam in diplomantom pa položila na srce: »Danes je vaš dan. Želim vam, da ne obupate, če prva služba mogoče ne bo vaša sanjska služba, prej ali slej pride prava priložnost. Delajte prave stvari, ki bodo osrečevale vas in vaše bližnje.« Dodala je še, da bodo vrata njihove šole za vse vedno odprta.

podelitev_diplom_visje_strokovne_sole_brezice60

... med izrednimi pa Sanja Dedukić.

Po besedah Tomažinove je bila letošnja podelitev diplom še posebej svečana, saj v ETrŠ Brežice obeležujejo 20. obletnico šole in polnoletnost Višje strokovne šole. »Najpomembnejše, kar premore naša Višja strokovna šola, pa je skupnost študentov, profesorjev in inštruktorjev skupaj z vsem ostalim osebjem, ki je večinoma nevidno, a brez katerega stvari ne delujejo,« je dejala in ob čestitki diplomantom na koncu še povedala: »Želim vam, da s svojim znanjem in izkušnjami skupaj s svojimi bližnjimi in sodelavci ta svet spreminjate na bolje.« Čanžarjeva je diplomantom zaželela, da listino, ki so jo prejeli, na nadaljnji življenjski poti čim bolje unovčijo ter veliko pameti, poguma, samozavesti in kančka sreče, ko se bodo prvič podajali na svojo poslovno pot.

Prag nove poklicne poti je prestopilo 24 diplomantk in devet diplomantov Višje strokovne šole Brežice: Nataša Šepec, Sanja Dedukić, Mojca Knežič, David Ban, Andrejka Ferenčak, Ines Stipič, Žiga Vinetič, Simona Vidmar, Mateja Gričar, Primož Krajnčič, Tjaša Bračun, Valentina Volčanšek, Tomaž Drugovič, Luka Štangelj, Simona Kostadinovski, Žan Savnik, Polonca Arh, Rok Dimitrovski, Aleksander Godler, Tamara Novoselc, Špela Špan, Tamara Žitnik Prišel, Romana Vodopivec, Anja Dimc, Mateja Bašek, Janja Kučič, Klavdija Gornik, Barbara Radej, Damjana Špan, Jasmina Butara, Martina Bučar, Ivan Zlobko in Jerneja Šmajdek. Pohvalo za najboljši uspeh med rednimi študenti je prejela Anja Dimc, med izrednimi pa je šla pohvala za najboljši uspeh v roke Sanji Dedukić.

Za glasbene vložke sta poskrbeli dijakinji ETrŠ Brežice Tanita Lipar in Tamara Blatnik, povezovalca pa sta bila Kalina Kranjec in David Hribar.

R. R.
« Nazaj na seznam