Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobrodelna akcija parketarjev - brezplačno obnovili tla sedmih igralnic

Objavljeno: Torek, 02.07.2024    Rubrika: NOVICE Sporočilo
DSC_5043
Letos je potekala že 16. humanitarna akcija podjetja HGtrade, d.o.o., ki vsako leto v sodelovanju s polagalci talnih oblog iz celotne Slovenije izvede sanacijo parketnih površin v enem od slovenskih vrtcev. Za letošnjo akcijo so izbrali Vrtec Krško, in sicer enote Pravljica, Kekec in Tonček.

V dveh dneh so obnovili tla sedmih igralnic v enotah Pravljica, Tonček in Kekec v skupni površini kar 370 kvadratnih metrov. Parketarji, ki so svoje delo opravili brezplačno, so tla igralnic premazali s parketnimi laki Chromoden, ki so zasnovani na vodni osnovi ter posledično prijazni do okolja in zdravja otrok in zaposlenih v Vrtcu Krško.
DSC_4967

Zaključne slovesnosti letošnje akcije podjetja HGtrade, d.o.o. se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Krško Janez Jože Olovec, ki je izrazil hvaležnost občine, da je bil Vrtec Krško povabljen k sodelovanju v tem projektu. »Humanitarne akcije so dokaz, da še vedno obstajate ljudje in organizacije, ki ste pripravljene nesebično pomagati drugim, kar je neprecenljivo za vsako skupnost. Vrtec je prostor, kjer se oblikujejo prve izkušnje in spomini naših otrok, in vi ste poskrbeli, da bodo ti spomini še lepši. Vaše opravljeno delo bo izboljšalo pogoje bivanja naših najmlajših v vrtcih ter razveselilo njihove starše in vzgojitelje. S svojo solidarnostjo in delom ste nam pokazali, kaj lahko dosežemo, ko združimo moči za skupno dobro,« je dejal podžupan, ki se je zahvalil tako vodstvu in zaposlenim v Vrtcu Krško kot tudi parketarjem za njihovo nesebično pomoč in prostovoljno delo.
1

Med sodelujočimi polagalci talnih oblog je tudi Asmir Halilović iz Krškega, v letošnji humanitarni akciji pa so sodelovali še Tomaž Šilak iz Markovcev, Zlatko Vozlič iz Pristave pri Mestinju, Boris Mahne iz Šoštanja, Franc Ribič iz Kamnice, Boštjan Tkalec iz Žalca, Vasja Marega iz Renč, Jure Černe iz Ljubljane, Lado Černe iz Ljubljane, Luka Jeglič iz Škocjana in Igor Šuštar iz Kamnika.

Slovesnosti ob zaključku akcije so se med drugim udeležili tudi predsednik podjetja HGtrade Tomaž Založnik, ravnatelj Vrtca Krško Dušan Tomažin ter podpredsednik OZS in predsednik Sekcije gradbincev pri OZS Zoran Simčič.

»Tudi na Mestni občini Krško se zahvaljujemo in čestitamo za odlično opravljeno delo vsem, ki so na kakršen koli način pripomogli pri izvedbi te dobrodelne akcije. Želimo si, da bi v prihodnje čim več vrtcev in občin po Sloveniji imelo priložnost sodelovati v tovrstnih projektih,« so zapisali na občinski spletni strani.

P. P./vir: MO Krško, foto: Obrtna zbornica Slovenije
« Nazaj na seznam
»