Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dr. Tomaž Žagar še naprej na čelu Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije

Objavljeno: Četrtek, 23.06.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
DSC_3243

Dr. Tomaž Žagar (foto: P. P.)

Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS), ki širi perspektive uporabe jedrske znanosti in tehnologije, javnostim približuje njeno razumevanje in podpira krepitev vloge jedrske energije v sedanji in prihodnji energetski mešanici, je v torek, 21. junija, organiziralo redno volilno skupščino društva.

Skupščina DJS je potekala v prostorih poslovne zgradbe GEN energije v Vrbini. Izvolitvi delovnega predsedstva skupščine, ki ji je predsedoval častni član DJS dr. Andrej Stritar, so najprej sledila poročila o opravljenem delu v preteklem letu. Delo društva sta udeležencem predstavila predsednica sekcije mladih Tanja Goričanec in predsednik dr. Tomaž Žagar, dr. Marko Čepin je podal tudi poročilo nadzornega odbora društva nad finančnim in materialnim poslovanjem. Člane in udeležence skupščine je v prvem delu nagovoril tudi dr. Leon Cizelj, predsednik evropskega jedrskega združenja.

Sledil je volilni del skupščine. Nov štiriletni mandat so člani s soglasno podporo vnovič zaupali dr. Tomažu Žagarju. Po poteku mandata dveh članov v enaki sestavi ostaja tudi nadzorni odbor. Njegov predsednik je prof. dr. Marko Čepin, člani pa doc. dr. Ivo Kljenak, Darinka Kordelc in Melita Lenošek Kavčič.

Mandat je letos potekel tudi trem članom upravnega odbora. Odboru se je pridružil nov član dr. Janez Kokalj, kot v prejšnjem mandatu pa člani ostajajo izr. prof. dr. Igor Lengar, Stanko Manojlovič, Mojca Planinc, Vesna Slapar Borišek in Matjaž Žvar. Delo sekretarja opravlja Igor Franko.

Pred skupščino je društvo za člane organiziralo ogled NEK, kjer so jim predstavili novosti, uvedene s tehnološko nadgradnjo. Ogledali so si operativno podporni center, projekt utrjene zgradbe in potek gradnje zgradbe za suho skladiščenje izrabljenega goriva. 

Vir: DJS
« Nazaj na seznam
»