Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Druga številka Posavskega obzornika v tem letu bo lepotno obarvana

Objavljeno: Sreda, 19.01.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
271717614_637181190878003_1151936740545809021_n

Vanja Božič je pred kratkim sodelovala pri snemanju videospota 20-letnice skupine Bepop (foto: osebni arhiv).

Ekipa Posavskega obzornika danes zaključuje drugo številko časopisa v letošnjem letu, ki jo že lahko 'prelistate' na spletu, jutri pa tudi zares v varnem zavetju vaših domov. Tokrat smo v njej pripravili tudi tematske strani Zdravi in vitalni, na katerih smo v ospredje postavili telesno lepoto in njene različne vidike.

O tem smo se pogovarjali s strokovnjakinjo za ličenje Vanjo Božič, inštruktorico obraznih vadb Valentino Baznik in polfinalistko izbora za letošnjo miss Slovenije Majo Kozole. Dopolnjujemo jih še s prispevkom o raziskavi s področja odpadnih zdravil v Sloveniji ter z nekaj koristnimi nasveti za zdravje črevesja, od katerega je odvisno naše dobro počutje.

PO 2 - pogovor karl drago bucar (6)

K pogovoru smo tokrat povabili starosto radioamaterjev Karla Draga Bučarja (foto: B. M.).

Med preostalimi vsebinami velja izpostaviti nagovore še treh poslancev iz Posavja - besedo smo dali Dušanu Šišku, Matjažu Hanu in Tomažu Liscu; občine smo povprašali o pričakovanjih pred obiskom Vlade RS v Posavju, ki bo 26. januarja; da je ZD Krško s pediatri kadrovsko podhranjen; koristne nasvete, kako lahko v gospodinjstvu zmanjšamo ogljični odtis, se pravi izpuste ogljikovega dioksida in drugih toplogrednih plinov v ozračje; pogovor s Karlom Dragom Bučarjem, radioamaterjem in nosilcem evropskega rekorda v telegrafiji; prvi predstavitvi političnih strank SD in Naša dežela, ki se že zelo zavzeto pripravljata na aprilske parlamentarne volitve; da bo poslovanje v prvih šestih mesecih leta 2022 ključno za usodo družbe Vipap; na straneh Vrtovi Posavja predstavljamo sevniško voščenko, ki je našla pot tudi na evropske dvore; da ima hoja trajen in pomemben pozitiven učinek, o čemer trdi pohodnica Andreja Bakšič Grozdina.

Med drugim smo pozornost posvetili tudi temu, da je letošnje leto leto badmintona v Pišecah, kjer obeležujejo 20-letnico delovanja tamkajšnjega badminton kluba; da so Veliki Kamen predstavili skozi nagrajene fotografije in da je v Kostanjevici na Krki komaj 20-letni domačin Maj Kerin Colarič staro meščansko hišo preuredil v Vilo Colarič; ne nazadnje pa pišemo tudi o krvodajalski družini Ograjšek iz Cerkelj ob Krki in projektu Slovenija kvačka, v okviru katerega je bilo skvačkanih tudi vseh šest grbov posavskih občin.

Verjamemo, da boste tudi v tej številki našli in prebrali veliko zanimivih stvari, ki smo jih začinili še s koristnimi nasveti. Mi se že veselimo nove številke, tako kot tudi vi, kajne?

Ur.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte