Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dvodnevni regijski obisk Slovenske filantropije v Sevnici

Objavljeno: Ponedeljek, 18.09.2023    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Sevnica, pogled z Loga

Na gradu Sevnica, ki je bil upodobljen tudi v knjigah s častitljivo starostjo, se bo odvijal dvodnevni posvet Slovenske filantropije (foto: L. Motore).

Danes in jutri bo Slovenska filantropija izvedla dvodnevni regijski obisk v Sevnici. Namen obiska je promocija kakovostnega prostovoljstva, izobraževanje in povezovanje prostovoljskih organizacij med seboj ter z drugimi programi in organizacijami v regiji, svetovanje in mentorstvo organizacijam na področju prostovoljstva.

Regijski obiski predstavljajo neposreden stik s prostovoljskimi organizacijami na terenu, hkrati pa so tudi spodbuda k okrepitvi sodelovanja Slovenske filantropije s prostovoljskimi organizacijami, informiranje o novostih na področju prostovoljstva in prispevek k prepoznavi prostovoljstva tako na lokalni kot tudi na regijski ravni.

Številne prostovoljske organizacije tudi v občini Sevnica uresničujejo svoje poslanstvo ob podpori lokalne skupnosti. Občina Sevnica vseskozi skrbi za ustvarjanje spodbudnega okolja za delovanje prostovoljskih organizacij, za vključevanja prostovoljstva v strategije, za zagotavljanje financiranja in možnost brezplačne rabe občinskih prostorov za prostovoljske organizacije na različnih področjih delovanja, kar prepoznava tudi Slovenska filantropija, ki se Občini Sevnica, v je v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva v mesecu maju podelila že sedmi zaporedni naziv »Prostovoljstvu prijazna občina«.

Prvi dan bo namenjen posvetu na temo razvoja prostovoljstva v lokalni skupnosti in regiji, drugi dan pa bo namenjen za delavnico usposabljanje in individualno svetovanje prostovoljskim organizacijam na temo Zakona o prostovoljstvu in Strategiji razvoja prostovoljstva. Srečanje se bodo odvijale na gradu Sevnica.

Vir: Občina Sevnica
« Nazaj na seznam
»