Časopis za pokrajino Posavje
1.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Epidemija tudi v Posavju stagnira

Objavljeno: Sobota, 09.10.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
koronavirus-covid-19 (3)
Tako kot na ravni države se je tudi v Posavju naraščanje števila okuženih z novim koronavirusom umirilo oz. stagnira. V naši regiji je povprečno število novih primerov v zadnjem tednu približno 25, skupno število okuženih pa že nekaj časa vztraja okoli številke 360.

Po občinah je število okuženih naslednje: Krško 156, Brežice 93, Radeče 50, Sevnica 35, Kostanjevica na Krki 19 in Bistrica ob Sotli 4. Glede na število prebivalcev je gostota okuženih najvišja v radeški občini, sledita kostanjeviška in krška, nato brežiška in bistriška, najboljše pa je trenutno stanje v sevniški občini.

V primerjavi z drugimi slovenskimi regijami je Posavje na začetku spodnje polovice lestvice oz. je stanje pri nas boljše od slovenskega povprečja. Že nekaj časa sta epidemično najslabši Goriška in Obalno-kraška regija, najboljše je stanje v Pomurski, Zasavski, Koroški in Primorsko-notranjski regiji. So pa razlike med regijami manj izrazite, kot so bile denimo še pred nekaj tedni.

Med hospitaliziranimi izrazito visok delež necepljenih

Na ravni države imamo v zadnjem tednu povprečno dobrih 800 novih primerov okužbe dnevno, skupno število okuženih pa je padlo pod 12 tisoč. V bolnišnicah je 423 kovidnih bolnikov, od tega 117 na intenzivni negi, pet jih je včeraj umrlo. Na Covid sledilniku po novem prikazujejo tudi podatek o učinku cepljenja na hospitalizirane bolnike in tiste na intenzivni negi. Medtem ko je med hospitaliziranimi slabih 78 % necepljenih ali delno cepljenih, je njihov delež med bolniki na intenzivni negi kar 84 %. V državi je sicer polno cepljenih dobrih 49 % prebivalstva, v Posavju pa 46,5 %.

P. P.
« Nazaj na seznam
»