Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

ETrŠ Brežice: med 18 odličnimi maturantkami tudi dve zlati

Objavljeno: Sobota, 06.07.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
etrs_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval55

Dijakinje ETrŠ Brežice, ki so poklicno maturo opravile z odliko, z županom, ravnateljico in razredničarkama

Ekonomska in trgovska šola Brežice je sklop dogodkov, s katerimi je proslavila 20 let dela v novi šolski stavbi, zaključila s svečano podelitvijo zaključnih in maturitetnih spričeval, ki je v petek pozno popoldne potekala v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice.

etrs_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval58

Zlati maturantki Ivica Švajger in Klara Butkovič z županom, ravnateljico in razredničarkama

Kot je poudarila ravnateljica ETrŠ Brežice dr. Mojca Tomažin, so letos do mature pripeljali prvo generacijo programa predšolska vzgoja. »Hvala, ker ste bolj ali manj redno prihajali k pouku, ob nekaj težavah, ki so nastale in so seveda normalni del šolskega življenja, pa ste bili dovzetni za pogovor in konstruktivno reševanje težav,« je nekaj besed namenila tudi maturantom in se zahvalila njihovim staršem, ki so svoje otroke spremljali in podpirali ob njihovih vzponih in padcih skozi občasno vijugasto pot odraščanja, ter kolektivu ETrŠ Brežice, ki je bil pomemben delež pri uspehih, ki so jih v petek proslavljali. Tistim, ki se odpravljajo na različne študije, je dejala, da upa, da bodo prepoznali, da so dobili dovolj temeljnih znanj, na katerih lahko gradijo, tistim, ki bodo začeli opravljati poklic, za katerega so se izučili oz. katerega drugega, pa je zaželela, da kot zaposleni prepoznajo dovolj strokovnih znanj za kvalitetno delo. Čestitkam vsem, ki so uspešno opravili poklicno maturo in zaključne izpite, se je pridružil tudi brežiški župan Ivan Molan.

18 ODLIČNIH, OD TEGA DVE ZLATI
etrs_brezice_podelitev_maturitetnih_spriceval61

Ravnateljica izroča kristalno piramido Lauri Cvelbar (druga prejemnica Pika Kuselj na podelitvi ni bila prisotna).


Po besedah tajnice izpitnega odbora za zaključni izpit Katje Bogovič je bilo vseh 11 kandidatov, ki ga je opravljalo, tudi uspešnih, še posebej so se izkazali pri drugi izpitni enoti, in sicer izdelku oz. storitvi z zagovorom, omenila je še, da je bil pri tem prisoten tudi predstavnik Trgovinske zbornice Slovenije in bil nad kandidati navdušen. Tajnik šolske maturitetne komisije za poklicno maturo Boris Ambrož pa je navedel, da se je spomladanskega roka poklicne mature udeležilo 58 kandidatov, od tega 52 rednih dijakov in šest odraslih. Skupni uspeh prijavljenih na maturi – dobrih 86 % – je označil kot soliden, pri rednih dijakih programov ekonomski tehnik in predšolska vzgoja pa je bil še veliko višji, čez 96 %. »Rad povem, da je med vsemi uspešnimi kar 18 dijakinj, ki so poklicno maturo opravile z odliko, med njimi pa z izjemnim splošnim uspehom izstopata naši zlati maturantki Ivica Švajger (4. Ae) in Klara Butkovič (4. Av),« je povedal.

Sledila je podelitev najprej vsem dijakinjam, ki so poklicno maturo opravile z odliko. Župan je posebno nagrado izročil obema zlatima maturantkama Ivici Švajger in Klari Butkovič, ravnateljica ter obe razredničarki Ester Cerinski in Mojca Ogorelc pa so segle v roko še ostalim dijakinjam, ki so maturo opravile z odliko. To so: Klaudija Agrež, Laura Cvelbar, Teja Ela Erban, Anamarija Flajšman, Ana Kozole, Pika Kuselj, Tara Lorenci, Eva Močnik, Neja Netahly, Lara Ogorevc, Laura Pirc, Anja Rešetič, Nika Ribič, Neja Štern, Sabina Volčanšek in Nuša Žveglič.

KRISTALNA PIRAMIDA LAURI CVELBAR IN PIKI KUSELJ

Kristalno piramido, najvrednejše priznanje, ki ga ETrŠ Brežice podeljuje svojim dijakom, ki so s svojim delom pomembno prispevali k promociji šole, sta si letos po mnenju učiteljskega zbora zaslužili Laura Cvelbar in Pika Kuselj. Laura s svojo čudovito osebnostjo predstavlja vzor tako dijakom kot profesorjem. Cenijo jo zaradi preprostosti, nesebičnosti, potrpežljivosti, odgovornosti, prizadevnosti in zanesljivosti. Sodelovala je na številnih šolskih, občinskih in državnih tekmovanjih, posebej velja izpostaviti njen letošnji uspeh na državnem tekmovanju v poslovni matematiki, na katerem je dosegla odlično 1. mesto. Sodelovala je tudi v mednarodnih projektih, v okviru katerih je opravila štirinajstdnevno prakso v tujini. Ves čas šolanja je nesebično pomagala tako sošolcem kot tudi profesorjem. Pika je skromna, poštena in zelo nadarjena dijakinja. Ves čas izobraževanja je sodelovala na pomembnih šolskih prireditvah in pokazala svoj igralski talent ter sposobnost interpretacije različnih umetnostnih besedil. Tudi pri praktičnem usposabljanju v vrtcu je s svojo pozitivno energijo in kreativnostjo navduševala otroke in strokovne delavce. Svoje poklicne izkušnje je pridobila in obogatila tudi na delovni praksi v vrtcu na Portugalskem. Aktivno se udejstvuje tudi na športnem področju. S svojo vztrajnostjo, delavnostjo in nadarjenostjo je prispevala k promociji šole.

Iz rok ravnateljice in razredničark so nato ostali dijaki prejeli še zaključna in maturitetna spričevala. Dijakom trgovskega programa jih je izročila razredničarka Urška Senica, dijakom 4. Ae razredničarka Ester Cerinski, dijakom 4. Av razredničarka Mojca Ogorelc, dijaki 2. Ap in odrasli udeleženci pa so svoja maturitetna spričevala prejeli iz rok Borisa Ambroža.

Za kulturni program so poskrbeli Anja Roštohar, Klara Vodopivec in Antonio Vogrinc, povezovalca pa sta bila Kalina Kranjec in David Hribar.

R. R.
« Nazaj na seznam