Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Evropska poslanca v Posavju

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Evropska poslanca v Posavju V petek sta Posavje obiskala evropska poslanca iz vrst Nove Slovenije Lojze Peterle in Ljudmila Novak, sicer tudi predsednica stranke.

Peterle in Novakova sta najprej obiskala Kostanjevico na Krki, kjer sta se srečala z županom Mojmirjem Pustoslemškom. Sledil je obisk podjetja E-still d.o.o. v Brestanici ter kosilo v brestaniškem gostišču, ki se ga je udeležil tudi župan občine Krško Franc Bogovič ter predsedniki občinskih odborov NSi v Posavju. Nato sta se evropska poslanca v spodnjih prostorih Lisce Sevnica srečala z uporabniki pomoči na domu, kjer je bil prisoten tudi sevniški župan Srečko Ocvirk, si ogledala HE Blanca in se poklonila žrtvam tragičnega spusta lanskega 3. julija, nato sta obiskala že Fakulteto za energetiko v Krškem.

Sledil je evropski večer, četrti v seriji, ki jih po Sloveniji v okviru kampanje pred junijskimi evropskimi volitvami organizira po novem zunajparlametarna stranka Nova Slovenija. Stranka bo na teh volitvah ciljala na zmago, ki so jo dosegli na zadnjih evropskih volitvah pred štirimi leti. Kot je povedala Novakova, so v stranki prepričani, da imajo najbolj kompetentno listo. Peterle je nekaj besed namenil tudi energetskim načrtom v državi in Posavju. Pri tem je poudaril, da "si ne bi želel, da je razvoj slovenske energetike odvisen od tega, kakšne barve je vlada", želel pa bi si, da bi izkoristili več alternativnih virov energije.

Evropsko obarvanemu pogovoru je sledil še ogled fotografske razstave „Posavje – regija energij“.

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke