Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Fakulteta za turizem uspešna pri prijavi projekta Erasmus+

Objavljeno: Sobota, 15.01.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
fakulteta za turizem - erasmus+ projekt

Zaradi trenutnih razmer in naraščajočih okužb se je projektna ekipa na uvodnem sestanku namesto v Brežicah srečala prek spleta.

Najmlajša članica Univerze v Mariboru Fakulteta za turizem s sedežem v Brežicah je bila uspešna pri prijavi projekta Erasmus+, kar je za fakulteto izjemen uspeh, saj je bilo med skoraj 30 izbranih zgolj devet projektov.

Pri razpisih Erasmus+ gre za program Evropske unije, ki spodbuja mednarodno sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa, njegov glavni namen pa je dvig kakovosti izobraževanja, krepitev socialne kohezije in konkurenčnosti gospodarstva Evropske unije. Za Slovenijo Erasmus+ program koordinira CMEPIS - Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, na Univerzi v Mariboru pa je vodja pridobljenega projekta izr. prof. dr. Jasna Potočnik Topler.

Dvoletni projekt z naslovom Aktivno in vključujoče poučevanje pismenosti in komunikacijskih veščin za bolj učinkovito zaposlovanje in trajnostni gospodarski razvoj bo trajal do konca leta 2023. V njegovem okviru bodo na Fakulteti za turizem skupaj s partnerji, ki prihajajo z italijanske univerze v Vidmu, nemške univerze Zwickau in hrvaške univerze v Pulju, razvijali učne načrte za poučevanje komunikacijskih veščin, pri čemer bo poudarek na inovativnih metodah, različnosti, multikulturnosti in vključevanju izključenih. Posebno pozornost bodo namenili znakovnemu jeziku. Zaradi trenutnih razmer in naraščajočih okužb se je projektna ekipa na uvodnem sestanku namesto v Brežicah srečala prek spleta. Lepote Brežic in Slovenije bodo tako raziskovalci iz tujine imeli priložnost spoznavati na enem izmed naslednjih sestankov, raziskovanje pa s pomočjo spletnih orodij in aplikacij poteka nemoteno.

Vir: Fakulteta za turizem UM
« Nazaj na seznam
»