Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: gradnja parkirišča P+R ob železnici v Krškem

Objavljeno: Četrtek, 07.11.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Krško-P+R-gradnja (2)

Današnji pogled na bodoče parkirišče

Ob železniški progi v Krškem že nekaj tednov poteka izgradnja parkirišča Park&Ride (Parkiraj In Presedi), namenjenega kombinaciji zasebnega in javnega prevoza, ki omogoča, da se uporabnik do točke v mestu pripelje z osebnim vozilom, pot pa nadaljuje z javnim prevozom ali peš.

V ta namen je Občina Krško pridobila evropska sredstva (naložbo sofinancirata Evropska unija in Republika Slovenija iz Kohezijskega sklada, v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020) v višini okoli 242.000 evrov, ki so del naložbe, vredne nekaj več kot 459.000 evrov.
 
Krško-parkirišče P+R-asfaltiranje (7)

Asfaltiranje konec oktobra


»Gradimo 128 parkirnih mest, sedem parkirnih mest za invalide, dve parkirni mesti za polnjenje električnih avtomobilov, pa tudi tri parkirna mesta za tovorna vozila, ki niso del P+R in bodo izvedena v sklopu projekta. Tako bo zgrajenih 135 parkirnih mest, namenjenih parkiranju po sistemu P+R. Na območju parkirišč bo zgrajena tudi izposojevalnica koles. V sklopu ureditev parkirišč bo urejeno odvodnjavanje novih parkirišč, cestna razsvetljava, ki bo bistveno izboljšala prometno varnost, vertikalna in horizontalna signalizacija, predvidena je tudi ureditev zelenih površin,« so nam sporočili z Občine Krško. Dela izvaja podjetje Kostak, predviden rok dokončanja pa je 31.12. 2019.
 
Spodaj pa nekaj fotografij začetka del pred dobrim mesecem dni, asfaltiranja, ki je potekalo 25. oktobra, ter aktualnega stanja pri izgradnji parkirišča.
 
P. P.
 
« Nazaj na seznam