Časopis za pokrajino Posavje
22.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: štirje oddelki prvega letnika brežiške gimnazije

Objavljeno: Ponedeljek, 02.09.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
1a

1.a oddelek

Skozi šolska vrata Gimnazije Brežice je na prvi šolski dan vstopilo 380 dijakov, od tega 105 t. i. fazanov (dijakov prvih letnikov) - 83 v programu gimnazija in 22 v programu gimnazija športni oddelek.

Po besedah ravnatelja Uroša Škofa so z letošnjim vpisom zadovoljni. Na področju organizacije pouka bodo dali poudarek izvajanju dveh nacionalnih projektov: Inovativna pedagogika 1:1 in Podjetnost v gimnazijah, mednarodnemu projektu Erasmus + KA2, medpredmetnemu povezovanju splošnoizobraževalnih in strokovnih predmetov, timskemu poučevanju, aktivnim oblikam in metodam dela,
1b

1.b oddelek

uporabi sodobnih tehnologij, projektu Učenje učenja, mednarodnim izmenjavam, delu z nadarjenimi dijaki ter razvejanim interesnim dejavnostim (več kot 90 različnih vsebin, od krožkov in bralnih značk do priprav na tekmovanja iz znanja na mnogih področjih, medpredmetnih ekskurzij po Sloveniji in v tujino, pestrih športnih aktivnosti do prostovoljnega dela).
1c

1.c oddelek

Na šoli so ponosni, da so člani Unescove mreže šol, nadaljevali bodo začete programe mednarodnega sodelovanja ter ohranjali stike s šolami v Franciji, Srbiji, Severni Makedoniji, Nemčiji in Italiji.

Med počitnicami so na šoli potekala nujna vzdrževalna dela v vrednosti 80.000 evrov.
1d

1.d oddelekP. P., foto: Gimnazija Brežice
 
« Nazaj na seznam