Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: tretji krški most pripravljen na odprtje

Objavljeno: Četrtek, 14.02.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
_DSC2171

Pogled na nov most z levega, videmskega brega Save

Tretji most čez Savo v Krškem oz. v Žadovinku je že nekaj časa praktično zgrajen, in kot pravijo na Občini Krško, bo za promet odprt še v tem mesecu.

Marsikdo se je medtem že sprehodil ali s kolesom zapeljal po mostu, tudi skupina leskovških vrtičkarjev, ki smo jih tam srečali danes.
_DSC2208

Skupina leskovških vrtičkarjevDo začetka poletja bo, pravijo na občini, zaključena še obnova obvoznice mimo Vipapa, konec leta pa se bo po terminskem planu zaključila tudi gradnja zadnjega, tretjega kraka obvoznice skozi Žadovinek.

ŠTEVILKE SO VISOKE
Spomnimo: Gradnja 297 metrov dolgega mostu čez reko Savo skupaj z gradnjo krožišča na desnem bregu Save in navezavo na lokalno cesto pri Megadomu je stala 5,5 milijona evrov, od tega je delež Direkcije RS za ceste 4,2 milijona evrov, delež Občine Krško pa 1,3 milijona evrov. Ocenjena vrednost južnega dela obvoznice, katerega dolžina znaša 2,7 km, je 14,3 milijona evrov, od tega je iz Evropskega sklada za regionalni razvoj odobrenih 8,7 milijona evrov. Rekonstrukcija obstoječe lokalne ceste Krško–Vrbina in novogradnja obvoznice Žadovinek (skupaj 2,3 km) pa bo stala 6,4 milijona evrov, pri čemer je delež DRSI 4,9 milijona evrov, delež Občine Krško pa 1,5 milijona evrov.

P. P., foto: P. P. in H. V.
« Nazaj na seznam
»