Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: urejanje komunalne infrastrukture v Velikem Podlogu

Objavljeno: Četrtek, 10.09.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Veliki Podlog-infrastruktura (1)

Dela v prvi fazi potekajo na odseku od 'špice' do šole.

Potem ko je bila v preteklih letih zgrajena komunalna infrastruktura v vaseh Gorica in Jelše, se celovito komunalno urejanje vasi v KS Veliki Podlog nadaljuje v omenjeni vasi.

Osrednja ulica skozi vas oz. krak od Vulkanizerstva Špica do osnovne šole in v nadaljevanju odcep v smeri Malega Podloga je že celo poletje gradbišče. Fekalna kanalizacija, vodovod in optika so na tem delu že 'pod zemljo', trenutno urejajo še nekatere individualne kanalizacijske priključke in električno omrežje.
 
Veliki Podlog-infrastruktura (7)

V okviru 1,6 milijona evrov vredne naložbe, ki jo izvaja podjetje Kostak in naj bi se zaključila v letu 2022, je predvidena izgradnja kanalizacijskega sistema v naselju Veliki Podlog v skupni dolžini 2.068 m. Odpadne komunalne vode iz naselja Veliki Podlog se preko novega kanalizacijskega omrežja odvajajo na obstoječe kanalizacijsko omrežje in vodijo do biološke čistilne naprave v Jelšah. Nova kanalizacija za naselje Veliki Podlog bo obsegala deset glavnih gravitacijskih kanalov (v dolžini 1.669 m), dve črpališči ter tlačni vod v dolžini 399 m. Predvidena je tudi izgradnja novega omrežja cestne razsvetljave, obnova vodovoda ter izgradnja novega širokopasovnega omrežja, smo poročali ob junijskem podpisu pogodbe za izvedbo in nadzor gradnje.
 
Kot pravi predsednica sveta KS Veliki Podlog Karolina Cizerle, so domačini s potekom del zaenkrat zadovoljni oz. ni resnejših težav in upajo, da bo tako tudi v nadaljevanju projekta.
 
P. P.
 
« Nazaj na seznam