Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: v novo leto na brežiški ulici in krškem trgu

Objavljeno: Ponedeljek, 01.01.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_2471

Na ulici v brežiškem mestnem jedru je novo leto dočakala kar precejšnja množica.

Tudi v največjih posavskih občinskih središčih so potekala javna silvestrovanja na prostem, na katerih so v novo leto vstopili številni Posavci in Posavke.

Najbolj množično in bučno je bilo v brežiškem mestnem jedru, kjer je kar številčno množico v najdaljši noči v letu zabaval ansambel Mladi Dolenjci. Malo pred polnočjo je zbrane, med katerimi so bili zlasti številni mladi, nagovoril župan Ivan Molan in ob novoletnih željah zagotovil, da se bodo v Brežicah še naprej trudili z organizacijo velikih uličnih prireditev, med katerimi je tudi silvestrovanje na prostem. Po odštevanju zadnjih sekund starega leta so seveda pokali zamaški in tekla penina, nebo pa je razsvetlilo tudi več manjših ognjemetov.

DSC_2462

V Krškem silvestrovanja nekaj let ni bilo, zato bo najbrž spet potrebnega nekaj časa, da se spet uveljavi.

Po nekaj letih premora so silvestrovanje na prostem oz. na Trgu Matije Gubca znova pripravili tudi v Krškem. Kar dvodnevni silvestrski program s pestrim dogajanjem za vse generacije je pripravila ekipa KUD Posavje prireditve, iz starega v novo leto pa je zbrane, ki so se sicer malce sramežljivo, a vendarle v nezanemarljivem številu zbirali na videmski ploščadi, popeljala zasedba Mr. Jack/Live band.

Srečno 2018 seveda tudi v imenu uredništva Posavskega obzornika!


P. P.
« Nazaj na seznam