Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta 2017

Objavljeno: Torek, 23.05.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
gasilsko_tekmovanje_memorial_matevza_haceta_2017_17

Pionirji PGD Cerina tik pred začetkom vaje z vedrovko

20. maja je Gasilska zveza Brežice na parkiriščih pred skladiščem podjetja Slovenijales v Slovenski vasi organizirala občinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta 2017. Tekmovalo je več kot 250 gasilcev v kategorijah pionirjev, mladincev, starejših gasilcev ter članic in članov A in B ekip.

gasilsko_tekmovanje_memorial_matevza_haceta_2017_61

Starejši gasilci PGD Sromlje v akciji

S tekmovanjem je najprej pričela mladina. Pri pionirjih, ki so se pomerili v treh preizkušnjah (vaja z vedrovko, štafeta s prenosom vode in vaja razvrščanja), so se najbolje odrezali mladi gasilci PGD Cerina, drugo mesto so dosegli pionirji PGD Veliki Obrež 1, tretji pa so bili mladi člani PGD Bizeljsko. Tekmovali so še pionirji iz PGD Mihalovec, Rakovec, Pišece, Bukošek, Brežice okolica in Veliki Obrež. Pri mladincih, ki so se preizkusili v mokri vaji s hidrantom, vaji razvrščanja in teoretičnem testu, je prvo mesto osvojila ekipa PGD Bukošek pred PGD Rakovec in PGD Cerina, nastopili sta še ekipi PGD Pišece in PGD Brežice okolica.

Starejši gasilci oz. veterani so tekmovali v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Med štirimi sodelujočimi društvi so bili najboljši člani PGD Bukošek pred PGD Sromlje, PGD Kapele in PGD Veliki Obrež. Na koncu so prišli na vrsto še članice in člani. Pri članicah A sta tekmovali dve ekipi, in sicer so taktično mokro vajo, vajo razvrščanja in teoretični test najbolje opravile članice PGD Spodnja Pohanca, ki so za sabo pustile članice PGD Križe 1999. Pri članih A je zmagala ekipa PGD Spodnja Pohanca, za njo pa so se razvrstili člani PGD Bukošek, Veliki Obrež, Krška vas, Križe 1999 in Sromlje. Tudi člani A so se pomerili v enakih vajah kot članice A. Pri članicah B je tekmovala samo ena ekipa, in sicer PGD Spodnja Pohanca, ki je imelo zastopstvo tudi pri članih B, slednji pa so premagali PGD Bukošek. Tudi B ekipe so imele enake vaje kot članice in člani A.

Pred začetkom tekmovanja v vsaki kategoriji sta tekmovalce pozdravila poveljnik GZ Brežice Darko Leskovec, ki je bil tudi vodja tekmovanja, in predsednik GZ Brežice Mihael Boranič, tudi predsednik tekmovalnega odbora. Predsednik ocenjevalne komisije je bil Vilko Vogrinc.

R. R., foto: R. R. in PGD Spodnja Pohanca
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte