Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Golobič: Regionalizacija je tudi združevanje, ne samo delitev

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Golobič: Regionalizacija je tudi združevanje, ne samo delitev Kot smo že poročali, se danes na obisku v Posavju mudi vodstvo stranke Zares - nova politika s predsednikom in ministrom za visoko šolstvo na čelu Gregorjem Golobičem, ki je imel v okviru obiska tudi novinarsko konferenco v hotelu Ajdovec. Kot je dejal Golobič, poskušajo v stranki s tovrstnimi obiski po regijah "dobiti vpogled v to, kaj načrtujejo v teh regijah, kakšne razvojne projekte imajo", zanimajo pa jih tudi odzivi na opravljeno delo vlade, v kateri sodelujejo.

Glede regionalizacije je Golobič povedal, da se "debata o njej odmika", zato se v stranki v prvem koraku zavzemajo za razdelitev Slovenije na tri regije, s čimer bi zadevo premaknili z mrtve točke, ne pa zaključili. "Regionalizem ni samo projekt delitve Slovenije, ampak tudi projekt združevanja občin, o čemer se premelo govori," je prepričan Golobič, ki meni da so v Sloveniji določena območja, ki imajo skupne projekte - eden takih je tudi projekt HE na spodnji Savi, ki ga je treba po njegovem mnenju pripeljati do konca.

Gostje iz Zaresa bodo popoldne sodelovali še na dveh dogodkih na sevniškem gradu - na okrogli mizi na temo „Razvojne priložnosti Posavja" bodo s posavskimi župani in predstavniki gospodarstva razpravljali ministra Gregor Golobič in Irma Pavlinič Krebs ter predsednik DZ dr. Pavel Gantar, na posvetu o stanju in razvojnih priložnostih na področju kulture pa ministrica Majda Širca. P. P.

« Nazaj na seznam