Časopis za pokrajino Posavje
8.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gradnja gasilskega prizidka poteka po načrtih

Objavljeno: Torek, 30.06.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Gradnja prizidka PGE Krško-20200624-4
Gradnja prizidka h gasilskemu domu PGE Krško in PGD Videm ob Savi po zagotovilih Občine Krško, ki je investitor projekta, poteka po načrtih.

Potem ko so se konec prejšnjega leta za 3,2 milijona evrov vredno investicijo dozidave in obnove obstoječega objekta poklicnih in prostovoljnih gasilcev začela pripravljalna dela, so z januarjem stekla gradbena dela, ki so bila zaradi epidemije koronavirusa za nekaj časa prekinjena, a so od aprila dalje spet v polnem teku.
Gradnja prizidka PGE Krško-20200624-2

950 m2 neto površin v novem prizidku bo namenjenih za prostore servisa dihalnih aparatov in servisa ročnih gasilnih aparatov, skupne prostore za gasilce, dispečerski center, garderobe za gasilce in gasilke, prostor za konstantno vzdrževanje fizične pripravljenosti gasilcev (telovadnica in trim kabinet), garderobo intervencijskih oblek in pralnico, garažne prostore za manjša gasilska vozila, manjši apartma ter za garderobo za uporabnike zunanjega poligona. Poklicni gasilci naj bi se vanj po načrtih preselili septembra, nato se bo začela obnova obstoječega objekta.

Trofazni projekt, ob tem še gasilski poligon

Projekt, ki bo potekal še v naslednjem letu, je namreč razdeljen v tri faze. V prvi poteka že opisana novogradnja in v drugi obnova obstoječega objekta z vzdrževalnimi deli na gasilskem domu PGE Krško, v zadnji, tretji fazi pa bodo porušili in odstranili starejši del obstoječega gasilskega doma PGE Krško in ga nadomestili z novogradnjo, ki bo služila v prvi vrsti za PGD Videm ob Savi.

Ob tem je za objektom, na prostoru nekdanje belilnice in bazena, predvidena še izgradnja poligona z 12-metrskim vadbenim stolpom, kar bo financirala Gasilska zveza Slovenije, občina pa pri tej naložbi sodeluje z zagotovitvijo komunalno opremljenega zemljišča.

P. P., foto: M. Mirt
« Nazaj na seznam