Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gradnja krožišča v Šmarju in cestne zapore

Objavljeno: Petek, 27.01.2023    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Krozisce v Smarju

Enosmerni promet ob gradnji krožišča v Šmarju je urejen s semaforji, za pešce je urejana nova pot (na fotografiji označena z rdečo barvo).

Z včerajšnjim dne so na območju gradnje krožišča v Šmarju stekla dela za gradnjo škarpe in armirane brežine. Od območja križanja državne ceste Boštanj-Planina z novo zgrajenim nadvozom čez trebanjsko železnico do krožišča pri trgovini Lidl je urejena delna zapora ceste z izmeničnim enosmernim prometom.

Krozisce v Smarju1

Gradnja škarpe in armirane brežine ob železniški progi (foto: L. M.)

Zaradi možnosti udora brežin bo cestna zapora s semaforji urejena ves čas poteka gradbenih del, tudi v popoldanskem in nočnem času ter ob vikendih. Voznike pozivamo k strpnosti ter doslednem upoštevanju cestnoprometnih pravil. Na območju gradbišča je prepovedan ves promet. Hodnik za pešce je v tej fazi gradbenih del preusmerjen na opuščeno cestno navezavo na industrijsko cono in pod novim nadvozom do trgovine Lidl. Hodnik za pešce je označen z usmeritvenimi tablami.

Nosilec projekta gradnje krožišča je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Občina Sevnica je soinvestitor. Izvajalca gradbenih del, podjetji Rafael d. o. o. in Gradnje d. o. o., bosta z deli zaključili predvidoma do jeseni letošnjega leta, dinamika poteka gradbenih del pa je močno odvisna od vremenskih razmer.

Vir: Občina Sevnica

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»