Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izjemen obisk Koprivniške noči

Objavljeno: Sobota, 17.08.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Koprivniska noc 2019 (242)

Na veliki šmaren so se v Koprivnici odvijale 21. vaške igre, na katerih je sodelovalo šest ekip.

Letošnja že šesta Koprivniška noč, ki je potekala v času praznika KS Koprivnica, je v dveh dneh privabila lepo število obiskovalk in obiskovalcev od blizu in daleč, ki so si na velikem travniku lahko ogledali tudi že 21. vaške igre.

Praznovanje se je začelo dan pred velikim šmarnom, ko so se v šolski telovadnici z izbranimi odlomki iz gledaliških predstav predstavila društva, ki delujejo v občini Krško. Navdušili so članice in člani Gledališke skupine DKD Svoboda Senovo, Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in Kulturno društvo Anton Aškerc Koprivnica. Premore med posameznimi gledališkimi nastopi so popestrili Posavski veseljaki.

GRADNJE ZMAGALE NA 21. VAŠKIH IGRAH

Koprivniska noc 2019 (188)

Tekmovali so prvič in zmagali – ekipa ŠD Gradnje iz okolice Podbočja.

Osrednja prireditev je potekala na praznični veliki šmaren, 15. avgusta. V vročem poletnem popoldnevu se je šest ekip, ki jih je sestavljajo po pet tekmovalcev, pomerilo na prostranem travniku v petih različnih igrah. Obiskovalke in obiskovalci, ki so skrbeli za športno navijaško vzdušje, so uspeh vsake ekipe nagradili z aplavzom. Po zaključenih vaških igrah je ekipa iz Podsrede zasedla zadnje, šesto mesto, ekipa TD Senovo si je priborila predzadnje, peto mesto ob močni podpori navijačič in navijačev, a ŠD Čerenc jih je imelo še več, tako da so zasedli četrto mesto. Domačini, gostitelji tekmovanja, ŠD Koprivnica, so osvojili tretje mesto, drugo mesto je pripadlo ekipi ŠD Zdole, prvega mesta pa se je razveselila ekipa, ki je prvič tekmovala – ŠD Gradnje iz okolice Podbočja. Dogajanje je spremljal in komentiral Sandi Lekše, sodniki pa so skrbeli za pravilen potek iger in merili čas. Podelitev pokalov in praktičnih nagrad se je odvijala pod velikim šotorom pri osnovni šoli, kjer so prve tri najboljše ekipe prejele pokale, ostale tri pa praktično nagrado.

KRAJEVNO PRIZNANJE PREJEL TONI SOTOŠEK

Koprivniska noc 2019, Damjan Bogovic in Toni Sotosek (3)

KS Koprivnica od lanske jeseni vodi Damjan Bogovič (levo), ki je prvo krajevno priznanje v svojem mandatu podelil domačemu glasbeniku Toniju Sotošku.

Pod velikim šotorom se je odvijala tudi slovesna podelitev krajevnega praznika, ki ga je predsednik KS Koprivnica Damjan Bogovič podelil glasbeniku Toniju Sotošku za njegove številne dosežke na glasbenem področju ter za njegova prizadevanja za živahnejši utrip v skupnosti. Damjan Bogovič, ki je mesto predsednika KS prevzel v lanskem letu, se je v govoru zahvalil svoji predhodnici Sonji Bračun za zgledno vodenje skupnosti in nanizal nekatere projekte, ki bodo v prihodnosti izboljšali pogoje bivanja. Najpomembnejši projekt je v izvajanju, in sicer gre za dozidavo OŠ Koprivnica, ki bo do prihodnjega šolskega leta med drugim bogatejša za dve učilnici in knjižnico, obnovljena pa bo tudi šolska kuhinja.

NA KOPRIVNIŠKI NOČI OKOLI 3.500 OBISKOVALCEV

Krajevno praznovanje se je nadaljevalo z nastopom Dejana Vunjaka in skupine Brendijeve barabe ter skupino Gadi. Organizator, PGD Veliki Kamen, je bil nad obiskom navdušen, saj se je število obiskovalcev gibalo okoli številke 3.500. »Prvi dan so se gledališkega dneva udeležili v glavnem domačini, naslednji dan so se pripeljali na prizorišče dogajanja iz mnogih drugih slovenskih krajev, kar je spodbuda za nadaljevanje,« je sporočil organizator dan po dogodku.

S. R.
« Nazaj na seznam