Časopis za pokrajino Posavje
6.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jutri posvet o ureditvi poslovne cone na Radni

Objavljeno: Ponedeljek, 17.02.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
Poslovna cona Radna, zemljisce (11)

Nepozidano zemljišče na Radni bo postalo poslovna cona.

Jutri ob 17. uri bo v mali dvorani TVD Partizan v Boštanju potekal javni posvet za oblikovanje izhodišč pred pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje ureditve poslovne cone na Radni, kjer želi zasebni investitor zgraditi bencinsko črpalko z restavracijo in poslovno-stanovanjske zgradbe.

Območje poslovne cone se nahaja jugovzhodno od naselja Dolenji Boštanj (med državno cesto Boštanj–Krško in regionalno Boštanj–Mokronog). Pretežno ravninsko območje v velikosti okrog 4,3 hektarje predstavlja nepozidano območje in urbanistična ureditev med drugim predvideva izgradnjo poslovno stanovanjskega območja s sodobnim bencinskim servisom tlorisne površine cca. 1600 m2. Investitor namerava pričeti z gradnjo v letu 2021; zaključek investicije je predviden v letu 2023.

Ob tem Občina Sevnica pojasnjuje, da je načrtovana investicijska namera skladna s strateškim delom Odloka o Občinskem prostorskem načrtu, ki med drugim navaja, da se bo občinsko središče, ki ga predstavlja Sevnica skupaj z Boštanjem, Logom in Radno, razvijalo kot kulturno, gospodarsko in družbeno središče regionalne ravni z vplivom ter delitvijo regionalnih funkcij v somestju regije Posavje.

S. R.
« Nazaj na seznam