Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Končno – most na Brodu je ponovno odprt

Objavljeno: Četrtek, 09.01.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
IMG_20200109_143840

Most na Brodu je po petih mesecih spet odprt za promet.

Po uspešno opravljenem tehničnem pregledu je bil danes popoldne končno le odprt lesen most čez reko Krko na Brodu pri Podbočju.

Kot smo poročali pred dnevi, so delavci podjetja KT Tršinar po decembrski sanaciji vozne površine in varnostne ograje ter ureditvi ločenega hodnika za pešce v tem tednu opravili še zamenjave oz. ojačitve horizontalnih povezav na konstrukciji mostu, podjetje CGP pa je postavilo ustrezno prometno signalizacijo, ki ureja režim vožnje. Izvedena dela so pregledali predstavniki Direkcije RS za infrastrukturo in inšpektor za ceste ter se očitno strinjali, da je most spet primeren za uporabo, seveda z omejeno nosilnostjo.

Kot kaže nova prometna signalizacija, je nosilnost mostu omejena na 3,5 tone, na mostu je treba upoštevati varnostno razdaljo v dolžini 20 metrov, prednost pri vožnji čez most pa imajo vozila, ki pridejo iz smeri Broda oz. Križaja.
 
Most je bil na podlagi inšpektorjeve odločbe zaprt vse od 13. avgusta lani in je močno otežil življenje na obeh bregovih Krke, saj sta obvoza preko Kostanjevice na Krki in Cerkelj ob Krki precej dolga, lokalna skupnost, zlasti krajevna skupnost Podbočje, pa si je ves čas močno prizadevala, da se most čim hitreje sanira v tej meri, da bo zadovoljil kriterije za uporabo. Dolgoročno pa si bodo še naprej prizadevali za izgradnjo novega, železobetonskega mostu.

OBVESTILO PODJETJA CGP

PREKLIC popolne zapore državne ceste R3-671 odsek 2237 Križaj-Podbočje-Šutna na lokaciji most čez reko Krko v Brodu pri Podbočju, za vozila  s skupno maso do 3,5 t
 
CGP, d.d., sporoča, da bo od 09.01.2020 od 15:00 ure dalje ponovno dovoljen promet  preko cestnega objekta – lesenega mostu čez reko Krko v Brodu pri Podbočju, za vse udeležence v prometu, katerih vozila ne presegajo skupne mase do 3,5 t
 
OBVOZ še vedno velja za vozila težja od 3,5 t. Obvoz urejen iz smeri naselja Križaj po državni cesti R2-419 odsek 1205 Šentjernej-Križaj, naprej po lokalni cesti LC 191331 stara državna cesta I, nato po lokalni cesti LC 191221 Kostanjevica na Krki-Črneča vas-Prušnja vas, naprej po lokalni cesti LC 191231 Podbočje-Slivje-Kostanjevica na Krki, nato po lokalni cesti LC 191232 Brod-Žabjek in obratno. CGP,d.d., prosi za upoštevanje prometne signalizacije.

 
P. P.
« Nazaj na seznam