Časopis za pokrajino Posavje
29.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kostanjevica v novo leto s potrjenim proračunom

Objavljeno: Petek, 20.12.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0359

Zeleni kartončki za proračun 2020

Kostanjeviška občina bo v novo leto stopila z veljavnim proračunom, saj so ga tamkajšnji občinski svetniki soglasno potrdili.

Svetniki so na mizo dobili popolnoma enak predlog proračuna kot osnutek, ki so ga obravnavali in poslali v 15-dnevno javno razpravo konec novembra. Kot smo poročali takrat, je v njem predvidenih 3,6 milijona evrov prihodkov in 4 milijone evrov odhodkov, skupaj z 200 tisočaki prenesenih sredstev iz letošnjega leta ter zadolžitvijo v višini 250 tisočakov in 50 tisočaki odplačila starega dolga pa je uravnotežen.
DSC_0355

Župan in sodelavki

V tem času so ga obravnavala vsa delovna telesa občinskega sveta, ki nanj niso imela pripomb, zadnji dan javne razprave pa so prejeli pobudo občana za obnovo Resljeve, Hmeljske in Gorjupove ceste. Kot je dejal župan Ladko Petretič, pobude, ki je sicer umestna, niso mogli upoštevati v predlogu proračuna, jo pa bodo pri rebalansu, vsaj za projektno dokumentacijo. Devet svetnikov je proračun potrdilo soglasno.
 
Opravili so tudi dve imenovanji: kot predstavnika občine v svet JZ Lekarna Krško so imenovali Omarja Hanuno, v svet JZ Zdravstveni dom Krško pa Miro Repar. Razpravljali so tudi o možnosti postavitve hitrostne ovire v bližini osnovne šole iz smeri Podbočja, kjer je zaradi zapore mostu na Brodu v zadnjih mesecih več prometa. S strani Kostaka so dobili ponudbo za postavitev asfaltne hitrostne ovire v višini 4.300 evrov, a so nekateri menili, da lahko to predstavlja nevarnost in da bi bilo morda bolje urediti svetlobna ali zvočna opozorila. O rešitvi se bodo še posvetovali.
 
Županovo poročilo
 
Župan je v uvodnem poročilu o izvrševanju sklepov povedal, da so proti koncu leta asfaltirali še zadnje odseke, ki so jih imeli v načrtu letos, pri čemer jim je šlo na roke tudi ugodno vreme. V Sajevcah so postavili novi avtobusni nadstrešnici, še dve pa bodo postavili pri Žolnirju, kjer so v ta namen že postavili temelje. Postajališče za avtodome je urejeno, opraviti morajo še tehnični prevzem, travo pa bodo zasejali spomladi. Tudi pri osnovni šoli je končana zunanja ureditev. Za objekt kostanjeviškega dvorca oz. starega farovža so plačali prvi obrok, po novem letu ga bodo s pomočjo posojila dokončno odplačali. Župan se za ureditev objekta nadeja sofinancerskih sredstev s strani Ministrstva za kulturo ali Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, saj želijo v njem urediti medgeneracijski center. Ponovil je, da gre sodelavec občinske uprave Stanislav Rostohar z novim letom v pokoj, njegovega naslednika so že izbrali, a imena še ne sme javno povedati.

P. P.
« Nazaj na seznam