Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški dom kulture prijazen tudi do invalidov

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Krški dom kulture prijazen tudi do invalidov V okviru včerajšnje slovesne otvoritve prenovljene ploščadi na Trgu Matije Gubca v Krškem, so svojemu namenu predali tudi obnovljene sanitarije v krškem hramu kulture. Sanacija toaletnih prostorov je potekala v sklopu ureditve na trgu, finančna sredstva so bila zagotovljena, saj jih je občina v večini 320 tisoč evrov pridobila iz vladnih razvojnih sredstev, razliko do končnega zneska, kar je znašalo 400 tisoč evrov, pa je pokril krški proračun.

Direktorica Katja Ceglar se je javnosti obrnila z besedami: „Letos smo po več kot 32-letih obnovili sanitarije za obiskovalce ter končno pridobili tudi toaletni prostor za invalide. Invalidi so sicer pogosti gostje v naših prostorih, tako kot nastopajoči kakor kot obiskovalci, vendar do sedaj toaletnih prostorov v našem objektu niso mogli uporabljati. Novo obnovljene in zgrajene sanitarije se nahajajo v pritličju, do koder je dostop iz zgornje montaže mogoč samo po stopnicah. Da bi zagotovili dostop invalidom, moramo vgraditi stopniščno vzpenjalo, kar bo stalo približno 24 tisoč evrov."

V nadaljevanju je bilo dodano pojasnilo: „Kulturni dom Krško je javni zavod, ki mu 50 odstotkov letnih sredstev za delovanje nameni ustanoviteljica, Občina Krško, preostali del pa pridobimo na trgu, z oddajanjem prostorov. Donatorji in sponzorji pa sicer podpirajo predvsem naše programe. Glede na celotno situacijo, se bomo potrudili čim več sredstev za vgradnjo vzpenjala nameniti sami, vendar brez velike pomoči ostalih sponzorjev in donatorjev ne bomo zmogli."

Tako bodo za pomoč in finančno podporo, ki bo namenjena izključno tej pridobitvi, prosili številna podjetja, društva in organizacije, organizirali pa bodo posebno predstavo, v kateri bodo nastopili invalidi in so jo poimenovali Vse, kar ste želeli vedeti o nas, pa niste nikoli vprašali. Avtorji predstave so znani in uveljavljeni slovenski igralci, kot so Branko Djurić Djuro, Maja Martina Merljak, Jure Ivanušič, Marko Mandič, Jernej Kuntner, Jan Bučar idr., na ogled pa bo v soboto, 30. januarja, prihodnjega leta.

M. K. M.

« Nazaj na seznam