Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški prostovoljni gasilci opravili preko 5500 interventnih ur

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Krški prostovoljni gasilci opravili preko 5500 interventnih ur

Minuli teden so delovno, najprej z občnim zborom oziroma letno skupščino, zatem pa tudi z družabnim delom, zaključili v Gasilski zvezi Krško, v katero je vključenih 23 prostovoljnih gasilskih društev, od tega večino predstavljajo PGD iz občine Krško ter dve društvi iz občine Kostanjevica na Krki.

Ob navedenih sta v GZ Krško vključeni tudi dve industrijski gasilski društvi.Skupno gre za preko 2600-člansko organizacijo, katero v 55. letu delovanja kot predsednik vodi Slavko Šribar, poveljuje pa ji Avgust Mlakar.

Kakor je v poročilu dela poudaril med drugim predsednik Šribar, so v minulem letu usmerili glavnino delo v pripravo in izvedbo 15. kongresa Gasilske zveze Slovenije, ki je potekal med 22. in 24. majem v Krškem, ob tem pa so izvedli tudi redna usposabljanja, pokalna tekmovanja in kvize.

Po besedah poveljnika Mlakarja je med letom skupno 639 prostovoljnih gasilcev aktivno sodelovalo tudi na raznih intervencijah, dobrih 200 pri sanaciji škode, ki je nastala na objektih in ostali infrastrukturi kot posledica neurij, okoli 200 pri požarih in nekaj čez 120 pri reševanju na vodi. Skupno so prostovoljni gasilci opravili 5.550 interventnih ur.

Pester program dela so si v GZ Krško zadali in soglasno sprejeli tudi za letošnje leto, v katerem pa bodo morali zamenjati ali izvesti popravilo kar nekaj okvarjenih ali iztrošenih vozil za prevoz moštev ter nadaljevati z že začetnimi investicijami v izgradnjo gasilskih domov na Velikem Trnu, Smedniku in v Dolenji vasi, za gradnjo doma pa so tudi že stekle priprave na Bregah.

Glede na to, da tako na poročila o minulem delu kot na sprejem letošnjega plana dela ni bilo pripomb, je predsednik Šribar ob zaključku uradnega dela poudaril, da bo krško GZ vodil še eno leto. Volitve za novo vodstvo bi morali namreč izvesti že v minulem letu, kar pa je bilo z vidika priprav in izvedbe kongresa nesmotrno. V tem letu so sicer že opravili razgovore z dvema potencialnima kandidatoma za to funkcijo, vendar je slednja zaenkrat še ne moreta prevzeti.

B.M.

« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

29.06.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih

22.07.2020 | Oglas

Pogradi za otroke