Časopis za pokrajino Posavje
12.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krška enota Zavarovalnice Triglav »oblekla« 13 poklicnih gasilcev

Objavljeno: Sreda, 04.12.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
pge krsko in zavarovalnica triglav - donacija (13)

Aleš Stopar in Polonca Seničar ob primopredaji donacije

Polonca Seničar, direktorica krške območne enote Zavarovalnice Triglav, je danes dopoldan Alešu Stoparju, direktorju Poklicne gasilske enote Krško, v spremstvu sodelavk in sodelavcev predala donacijo v višini 4000 evrov. Direktor Stopar je ob tem povedal, da so z navedenimi sredstvi pokrili nakup intervencijskih kombinezonov za eno izmeno: »Vsaka sredstva, ki jih prejmemo nenačrtovano, so za nas še kako dobrodošla.«

Eno od treh izmen sicer sestavlja 13 poklicnih gasilcev, skupaj pa je na PGE Krško trenutno 60 zaposlenih. Ob tem je še izpostavil, da so že stekla pripravljalna dela za vzpostavitev gradbišča za izvedbo prve faze načrtovanih del, ki se delno prekriva z drugo izvedbeno fazo projekta, to je izgradnjo prizidka in obnovi obstoječega gasilskega doma, v katerih ima prostore za potrebe društvenega delovanja tudi Prostovoljno gasilsko društvo Videm ob Savi. V okviru projekta Gasilske zveze Slovenije je načrtovana še gradnja regijskega vadbenega poligona, v celoti pa naj bi bila investicija zaključena v letu 2021. Prostorska stiska krških poklicnih gasilcev je namreč že velika, saj delujejo gasilci v sredi 60. in v začetku 80. let prejšnjega stoletja zgrajenih objektih, v katerih je uporabna površina razdeljena na upravne prostore enote, prostor za telesno pripravljenost gasilcev, dispečerski center, skladišče za gasilsko opremo, servis gasilnih aparatov, polnilnico idr., velik del razpoložljive uporabne površine pa zavzemajo garaže za gasilski vozni park PGE in PGD Videm ob Savi.

pge krsko in zavarovalnica triglav - donacija (22)

Zadovoljstvo je z dvigom palcev nazorno nakazalo tudi nekaj prisotnih operativnih gasilcev.

Polonca Seničar je ob predaji donacije izpostavila, da si v okviru akcije Za boljši jutri na Zavarovalnici Triglav že nekaj let prizadevajo dati svoj prispevek k večji varnosti, predvsem lokalnim skupnostim in različnim generacijam: »Tako smo se letos odločili, da sredstva namenimo za zaščitne obleke poklicnih gasilcev, ki skrbijo za varnost in premoženje Posavcev. Gre za edino poklicno gasilsko enoto pri nas, zato je ta namen še toliko bolj pomemben.« Sicer je v sklopu akcije Za boljši jutri zavarovalnica na slovenskem nivoju z donacijami podprla kar 130 projektov, na območni enoti pa si prizadevajo, da jih namenijo različnim področjem, od kulture, športa, varnosti do zdravstvenega področja.

B. M.
« Nazaj na seznam