Časopis za pokrajino Posavje
20.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški Brainobrainovci pri predsedniku Pahorju

Objavljeno: Petek, 22.06.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
bainobrain krsko pri borutu pahorju (6)

Brihtne glavice iz Posavja z mentoricama

Včerajšnji dan, 21. junij, se je v zgodovino krškega Brainobrain centra zapisal z veliko začetnico. Bili smo namreč na obisku pri predsedniku Republike Slovenije, Borutu Pahorju. In to ne kar tako slučajno, v predsedniško palačo smo bili povabljeni.

Aprila letos je v Ljubljani pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS potekalo drugo državno tekmovanje v hitrostnem računanju. Kot že veste, smo se Posavci na tem tekmovanju odrezali odlično, 8 najboljših pa je Pahor povabil na obisk v Ljubljano. Polni pričakovanj smo se z ostalimi BoBi iz Slovenije zbrali pred predsedniško palačo in nestrpno čakali, da se nam odpre razgled vanjo. Mogočno stopnišče, rdeča preprogra na stopnicah in veliki lestenci ... To je le nekaj stvari, ki so nam vzele sapo. Ko so v dvorano prispeli vsi povabljeni, je pred nas stopil tudi Borut Pahor, ki je otrokom veselo delil petke in prešerne nasmehe. Otroke je navdušil s spodbudnimi besedami, za piko na i pa je poskrbel s sladoledom za prav vsakega in seveda s fotografiranjem
(Na naši FB strani in v prilogi lahko pokukate, kako se je predsednik sproščeno podružil s posavskimi Brainobrainovci).

K predsedniku so bili povabljeni: Svit Šantl (OŠ Brežice), Din Mujakič (OŠ Krško), Val Tisu Majcen (OŠ Šentjanž), Teja Mežič (OŠ Raka), Tina Odlazek (OŠ Raka), Maša Stojanovič (OŠ Raka), Tit Knez Majcen (vrtec Šentjanž) in Klara Lubi Markovič (OŠ Senovo). Zraven sva bili seveda tudi ponosni Brainobrain trenerki Melisa Herakovič in Alenka Hriberšek.

Brainobrain center Krško
« Nazaj na seznam
»