Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški izgnanci za predsednika izvolili Alojza Jelovška

Objavljeno: Sobota, 25.03.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
Krsko-izgnanci-obcni zbor (32)

Člani društva so Alojza Jelovška (v ospredju) soglasno potrdili za predsednika.

Člani Krajevne organizacije Društva izgnancev Slovenije Krško so se v petek dopoldne v gasilskem domu Krško zbrali na občnem zboru, na katerem so za nadomestnega predsednika izvolili Alojza Jelovška.

Jelovšek je kot podpredsednik vodil društvo že zadnji dve leti, po smrti predsednika Daneta Mižigoja, na tokratnem zboru pa je privolil na kandidaturo za predsednika in dobil soglasno podporo 36 udeležencev. Za podpredsednika društva so izvolili Antona Šobo.

Krsko-izgnanci-obcni zbor (27)

Zbrano članstvo na občnem zboru

Kot je povedal Jelovšek v poročilu o delu v lanskem letu, so se člani društva (konec lanskega leta jih je bilo 185, z obeh bregov Krškega in vasi v KS Gora) januarja udeležili odprtja razstave o trpljenju izgnancev na gradu Rajhenburg, junija na isti lokaciji sodelovali na državnem praznovanju dneva izgnancev ter na prireditvi ob prazniku KS mesta Krško, posvečeni prvim krškim borcem, se udeleževali spominskih srečanj v okolici, septembra so šli na izlet v Dražgoše in na ogled bolnišnice Franja, novembra s kosilom počastili jubilante v društvu, svojcem preminulih članov pa izrazili sožalje. Podobne so tudi načrtovane aktivnosti v letošnjem letu, s katerimi se bodo trudili za ohranjanje spomina na usodo izgnancev ter pravic žrtev nacizma in fašizma. Ker se članstvo društva po naravni poti zmanjšuje, vanj vabijo tudi potomce, prijatelje in znance izgnancev.

V uvodu občnega zbora, ki ga vodilo delovno predsedstvo z Marjanom Žibretom na čelu, so se z minuto molka spomnili lani preminulih članov društva, za bolj veselo razpoloženje pa so poskrbeli harmonikarji Glasbene šole Krško. Zbora sta se udeležila tudi predsednica Društva izgnancev Slovenije Ivica Žnidaršič in predsednik krškega borčevskega združenja Lojze Štih.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte