Časopis za pokrajino Posavje
27.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški prvošolci zapolnili tri razrede

Objavljeno: Ponedeljek, 02.09.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
sola Jurija Dalmatina - prvi solski dan (28)

1.A razred

Letošnjo generacijo prvošolcev Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško so pred vhodom v šolsko telovadnico, kjer so na šoli zanje in njihove starše pripravili sprejem, simbolno pričakali devetošolci, ki bodo v letošnjem šolskem letu zaključili šolanje na največji šoli v občini Krško.

sola Jurija Dalmatina - prvi solski dan (29)

1.B razred

Za spodbudo najmlajšim učencem, ali kot sta dejali navzočim mladi moderatorki programa Klara in Lucija, se je z današnjim dnem zanje pričelo razburljivo popotovanje skozi šolanje, so učenci drugega in tretjega razreda pripravili pester recitatorski, plesni in pevski program, ravnateljica šole Valentina Gerjevič pa je v nagovoru poudarila, da so s tem, ko so postali osnovnošolci, pridobili pomembno titulo, sošolke, sošolce in nove prijatelje. Obenem je povedala, da bo delo in učenje letošnje generacije temeljilo na novih pedagoških programih, saj jim bodo učiteljice in vzgojiteljice učno snov ob še vedno veliko igre podajale brez učbenikov in delovnih zvezkov, bodo pa uporabljali več didaktičnih pripomočkov, veliko časa preživeli na prostem, za sproščujoče učenje pa so jim pred šolo pripravili tudi talne igre. Vse »novopečene« učenke in učenci so za darilo prejeli vrečko za spravilo šolskih copat v garderobi, razveselili pa so se tudi spričo tega, ker bodo že v tem tednu pričeli s poukom plavanja.

sola Jurija Dalmatina - prvi solski dan (30)

1.C razred

Sicer bo prvi razred obiskovali skupno 83 prvošolk in prvošolcev, ki bodo povsem zapolnili tri oddelke, razrede bo namreč sestavljalo po 27 in 28 otrok, saj so imeli za oblikovanje štirih oddelkov dva vpisana otroka premalo, s čimer bi zadostili pogoje za oblikovanje štirih prvih razredov. Učenci 1. A razreda si bodo znanje nabirali pod vodenjem učiteljice Valerije Zierer Maver ter vzgojiteljice Marije Gošek, v 1. B razredu jih bosta po stezah učenosti vodili Marija Meh in Dragica Luskovec, v 1. C razredu pa bosta nad njimi bdeli Bernarda Moškon in Nina Fackovič.

B. M.
« Nazaj na seznam