Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krško preplavili udeleženci 22. Tabora SLS

Objavljeno: Nedelja, 12.05.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Krško preplavili udeleženci 22. Tabora SLS

Kandidati skupne liste strank SDS in SLS s prvakoma obeh strank

Pri Stadionu Matija Gubca v Krškem je danes potekal 22. Tabor Slovenske ljudske stranke, na katerem se je več tisoč zbranim članom in simpatizerjem strank SDS in SLS predstavila skupna lista kandidatov obeh strank na prihajajočih volitvah za izvolitev poslancev iz R Slovenije v Evropski parlament: dr. Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Franc Bogovič, Franc Kangler, Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domjan.

Na osrednjem delu prireditve na praznovanju 31. obletnice stranke SLS je njena prizadevanja blagoslovil videmski župnik Mitja Markovič, nakar so zbrane nagovorili v imenu gostitelja tabora Goran Udovč, predsednik OO SLS Krško, župan občine Krško mag. Miran Stanko, domačin, podpredsednik stranke SLS, evropski poslanec in kandidat na evropskih volitvah Franc Bogovič, predsednik stranke SLS Marjan Podobnik, nosilec skupne liste dr. Milan Zver in prvak stranke SDS Janez Janša. Vsi so izpostavili skupno geslo,pod katerim se kandidati podajo v boj za izvolitev: Skupaj smo močnejši.

Krško preplavili udeleženci 22. Tabora SLS

Franc Bogovič

Franc Bogovič je izpostavil več mejnikov v zgodovini slovenskega naroda, ki so prispevali k narodni identiteti in so bili slovesno obeleženi v minulih dnevih, od slovenskega tabora pred 150 leti kot prve manifestacije prebujanja narodne zavesti, 30-letnice sprejema Majniške deklaracije z zahtevo po vzpostaviti suverene države do Dneva Evrope in 15-obletnice pridružitve Slovenije družini evropskih držav. Kot kandidat na prihajajočih volitvah je izpostavil, da si bo tako kot v iztekajočem mandatu prizadeval za ohranitev vrednot in načina življenja, ki temelji na krščanskih koreninah in v bogatem kulturnem izročilu, enakomeren razvoj Slovenije in Evropske unije, za kmetijsko politiko, ohranjanje ravnovesja v naravi, za živo in z mladimi poseljeno podeželje: "Moja ključna naloga je bila in bo tudi v naslednjem mandatu: prizadevanje za sredstva za podeželje, da bodo pridelki pošteno plačani in da se trud ne izgubi." Med drugim je še dejal, da je skupna lista kandidatov za poslance garancija za življenje v varni Sloveniji: "Ne sme se nam dogajati, da meja ne bo zavarovana in da bi migranti ugrabljali naše ljudi", pri čemer je poudaril, da je potrebno na prvem mestu za varnost poskrbeti doma, in v zaključku izpostavil: "Smo tisti, ki verjamemo v združeno Evropo, kjer je svoboda pobuda za delo."

Tabor SLS je sicer potekal ob bogatem vsebinsko spremljajočem programu in glasbenih nastopih.

B. M.
« Nazaj na seznam