Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krško silvestrovanje minilo dokaj mirno

Objavljeno: Sreda, 01.01.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
krsko silvestrovanje (11)

Ob vstopu v novo leto so zbrane druščine odprle penine in nazdravile.

Na krškem silvestrovanju na prostem, ki ga je znova organiziralo KUD Posavje prireditve, se je zbralo kar lepo število občank in občanov, v novo leto pa so vstopili dokaj mirno in ne pretirano bučno.

Zbrano množico, ki se je odločila novo leto pričakati na Trgu Matije Gubca, je zabavala mlada petčlanska zasedba Džuboks iz Kostanjevice na Krki, ki jo sestavljajo Tomaž in Matija Vugrin, Andrej Bon, Matija Bizjak in pevka Anja Avbar. Melodije in ritmi so sicer le redke privabili tik pod oder, večina je zadnje minute leta preživela malce v ozadju, ob stojnicah, na katerih so ponujali tople napitke, in pogovoru s prijatelji in znanci.
krsko silvestrovanje (5)

Skupina DžuboksOb novoletnem odštevanju je vzdušje seveda malce oživelo, odpirale so se steklenice penine, sledilo je nazdravljanje, objemi, poljubi, dobre želje ... 'Uradnega' ognjemeta (tako kot tudi ne novoletnega nagovora župana ali katerega drugega predstavnika lokalne oblasti) sicer ni bilo, je pa nebo razsvetlilo več ognjemetov v okolici. Malo pred polnočjo je povsem v bližini prizorišča odjeknil tudi zelo močan pok, ki je marsikoga pošteno prestrašil. Nekateri so se nato začeli odpravljati domov, drugi so se še zadržali ob glasbi in druženju.

P. P.
« Nazaj na seznam