Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krško sodišče pridobilo »zeleno« vozilo

Objavljeno: Petek, 13.09.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_2446

Državni sekretar na pravosodnem ministrstvu Gregor Strojin in predsednik Okrožnega sodišča Krško Gojmir Pešec ob primopredaji ...

Državni sekretar na Ministrstvu za pravosodje Gregor Strojin je danes dopoldne predsedniku Okrožnega sodišča v Krškem Gojmirju Pešcu za potrebe dela sodnikov na terenu predal hibridno vozilo znamke BMW. Ob tem je Strojin izrazil zadovoljstvo, da predaja pridobitev sodišču v mestu, v katerem je odraščal in se tudi dandanes vanj rad vrača.

Spričo gospodarske krize je bilo v preteklih letih pravosodje deležno zelo malo sredstev za zagotavljanje materialnih pogojev za delo sodišč, kar se je odražalo tako na na samih objektih kot notranjih prostorih sodišč in voznem parku. Zato bo to področje eno od prioritetnih nalog pravosodnega ministrstva pod vodstvom ministrice Andreje Katič v tem mandatu, je povedal Strojin. »Tudi z vidika voznega parka, ki je bil zlasti v Krškem zanemarjen oziroma sodišče razpolaga z vozili letnik 2000 in starejšimi, kar pomeni, da ta ne zagotavljajo več varnosti, učinkovitosti in mobilnosti pravosodnih organov. In upam, da s tem novim vozilom delamo korake v pravo smer in da bo sodišče tudi na zelen način, kar to vozilo omogoča, opravljalo svoje naloge.« Sicer so postopek dodelitve službenih vozil na ministrstvu pripravili že v letu 2015 in ga glede na ugotovljene pomanjkljivosti postopoma realizirajo. Na področju zagotavljanja prostorov za delo so sodiščem v Mariboru, Novi Gorici in Trebnjem že zagotovili lastne prostore ter energetsko obnovili sodišča v Murski Soboti, Slovenj Gradcu in Celju.

DSC_2460

... in ogledu hibridnega vozila.

Nad pridobitvijo je izrazil zadovoljstvo tudi predsednik krškega okrožnega sodišča Gojmir Pešec, ki je ob tem izpostavil, da si teh želijo tudi na drugih področjih dela, o čemer bo v prihodnje še tekla beseda z ministrico in državnim sekretarjem, med drugim o obnovi Okrajnega sodišča v Brežicah ter prostorski stiski na krškem sodišču. V bodoče nameravajo na sodišču pripadajoče parkirišče tudi opremiti s polnilno postajo za hibridno vozilo, sicer pa je izrazil upanje, da jim bo nova pridobitev dobro služila, saj morajo dežurni preiskovalni sodniki v primeru hujših kaznivih dejanj na teren, pogosto tudi v hribovite predele, zaradi česar tudi potrebujejo zmogljivejše vozilo.

B. M.
« Nazaj na seznam