Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lepo vreme na Šentvid privabilo veliko obiskovalcev

Objavljeno: Ponedeljek, 01.05.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
sentvid_prvomajsko_srecanje47

Na jasi pod cerkvico sv. Vida na Šentvidu se je zbralo lepo število obiskovalcev tradicionalnega prvomajskega srečanja.

Na jasi pri cerkvici sv. Vida nad Čatežem je tudi letos potekalo tradicionalno prvomajsko srečanje v organizaciji Občine Brežice in PGD Sobenja vas. Lep praznični dan je na to priljubljeno posavsko izletniško točko privabil lepo število vseh tistih, ki so se odločili letošnji praznik dela počastiti z obiskom Šentvida.

sentvid_prvomajsko_srecanje42

Člani GPO Loče so pred odhodom naredili še eno "gasilsko", pridružil se jim je tudi župan Ivan Molan.

Zbrano množico je najprej pozdravil predsednik PGD Sobenja vas Jože Savnik, za njim pa je imel nagovor še brežiški župan Ivan Molan. Poudaril je, da je srečanje na Šentvidu tradicija, ki jo je treba nadaljevati, saj se s tem poudarja boj za delavske pravice in boljši standard. "Tudi danes se morajo delavci nenehno boriti za boljše plače, predvsem pa se moramo vsi truditi za to, da zagotovimo pravico do dela in delovna mesta," je povedal in nadaljeval, da ima tudi občina določene naloge pri tem, vendar se večina kolektivnih pogodb sklene na ravni vlade, občine so predvsem tiste, ki lahko s svojimi ukrepi pospešujejo razvoj gospodarstva. Tako so po njegovih besedah lani in letos prodali šest parcel v industrijskih in obrtnih conah po občini, s čimer bodo nastale nove proizvodne hale in tudi nova delovna mesta. "Vsem, ki ste prišli, se v imenu občine zahvaljujem, prav tako gasilcem iz Sobenje vasi ter godbenikom iz Kapel, ki so poskrbeli za prvomajsko budnico v brežiškem mestnem jedru, in iz Loč, ki so glasbeni gostje tega srečanja na Šentvidu, zahvala tudi esperantistoma, ki bosta sooblikovala to prireditev. Vsem želim lep dan, naj bo to res počitek od dela in upam, da bomo čez celo leto vsi imeli službe in delo," je sklenil Molan.

Kratek program, ki ga je povezovala Jasmina Spahalić, so oblikovali člani Gasilskega pihalnega orkestra Loče pod taktirko Anite Kiralj ter Anton in Reneja Mihelič iz Kluba esperantistov Posavja, ki sta orisala zgodovino jezika esperanto. Kdor je želel, se je lahko tudi nasitil, za to so poskrbeli člani PGD Sobenja vas, veliko pa jih je odšlo tudi do cerkvice sv. Vida, od koder se lepo vidi na mesto Brežice in akumulacijski bazen HE Brežice.

R. R.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte