Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Letna skupščina brežiških gasilcev

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: NOVICE
Letna skupščina brežiških gasilcev

Gasilska zveza Brežice je v petek, 15. marca, v restavraciji Štefanič opravila letno skupščino, tokrat tudi volilno. Na čelu zveze ostaja Mihael Boranič, namestnik predsednika je Zlatko Fišer, za poveljnika je bil izvoljen Darko Leskovec, namestnik poveljnika je Herman Premelč, za predsednico NO je bila izvoljena Marjanca Šterbuncel, člana NO sta Branka Strgar in Jože Savnik.

V GZ Brežice je vključenih 32 prostovoljnih gasilskih društev, ki so operativno povezana v devet operativnih sektorjev, in ena godba na pihala. Število članov po posameznih PGD je zadovoljivo, tako da lahko vsi na podlagi kategorizacije opravljajo svoje delo. In je treba pohvaliti, da so tekmovalne enote PGD-jev na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih dostojno zastopale svoja društva in GZB.

Po besedah novega/starega predsednika Mihaela Boraniča je bilo leto 2012 kljub nepredvidenim zapletom, ki jih je povzročila narava zlasti proti izteku leta, uspešno na organizacijskem, gospodarsko-tehničnem, tekmovalnem in operativnem področju. Seznanil je, da je bilo na podlagi dolgoročnega programa v minulem letu predano v uporabo dvoje vozil - v PGD Bizeljsko in PGD Mali Obrež, bogatejši pa so tudi za novo avto lestev.

V novem petletnem obdobju, ko bo gasilstvo pred novimi izzivi in nalogami, predsednik Boranič s svojo ekipo gasilcev pričakuje, da bo prišlo do dolgo pričakovane ureditve statusa gasilca. Tako bi bilo gasilstvo obravnavano kot izjemno pomembna javna služba, ki ima vselej pripravljen izobražen kader in dobro opremljene operativce, ki so voljni s prostovoljnim delom priskočiti na pomoč. Za minulo sodelovanje se je zahvalil Francu Ureku, ki je 40 let zavzeto poveljeval GZB, ter Vinku Cvetkoviču in Branku Proselcu. Izrečenih je bilo še veliko čestitk in dobrih želja, v imenu občine in župana jih je izrekla podžupanja Katja Čanžar.

N. J. S.

« Nazaj na seznam
»