Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

MC Krško prešel na digitalno mladinsko delo

Objavljeno: Četrtek, 26.03.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
MCZA VSE
V času, ko smo zaradi upoštevanja nujnih ukrepov za zajezitev okužb z novim koronavirusom primorani omejiti osebne stike, delati od doma in so vrata Mladinskega centra Krško zaprta, smo ostali brez našega glavnega načina delovanja, ostali smo brez osebnega stika z mladimi in klasičnega mladinskega dela.

Ta izziv nas je spodbudil, da se podamo na za nas precej novo področje za delo z mladimi - odločili smo se za digitalno mladinsko delo. Mladi so namreč v tem trenutku zelo prizadeta skupina, saj so ostali brez medsebojnega druženja, zato jim želimo z digitalnimi vsebinami krajšati čas ter jim omogočiti kvalitetne izobraževalne vsebine, po katerih lahko trenutno posegajo. Tako kot mediji, ki v trenutni situaciji poleg stroke igrajo eno izmed najpomembnejših vlog, se zavedamo resnosti situacije in želimo mlajšo populacijo na ta način spodbujati k spoštovanju ukrepov, ki so nujno potrebni za nadaljnje družbeno življenje.

Mladinski delavci smo v ta namen na profilih družabnih omrežij (Facebook MC Krško in Instagram MC Krško) postali zelo aktivni in pričeli objavljati digitalne vsebine, s katerimi želimo izobraževati, zabavati ter predvsem vzbuditi zanimanje in sodelovanje mladih. Pričeli smo z objavami kuharskih receptov, naredi-sam video navodil, ustvarjalnih tutorialov, z objavami za skupinsko igranje spletnih kvizov in igric, s prenosi predvajanja glasbe in filmov v živo, z objavljanem igranih skečev in še mnogo več. V kratkem pa bomo vzpostavili tudi online učne urice, v sklopu katerih bodo naši mladinski delavci ponujali pomoč učencem in dijakom pri učenju različnih predmetov.

Namesto #pridipridi te tokrat vabimo, da #ostanidoma, ker mi pridemo k tebi!

Spremljaj naše profile, vsak dan objavljamo zanimive vsebine.

Vir: MC Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte