Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Med novimi okuženimi je tudi v Posavju precej dijakov

Objavljeno: Torek, 13.07.2021    Rubrika: NOVICE Redakcija
corona-4995100_1920
Štiri nove okužbe v krški in ena v brežiški občini - to je 'izkupiček' ponedeljkovih testiranj na novi koronavirus v posavskih občinah, v katerih je zdaj 55 potrjeno okuženih.

Večina posavskih okužb je v krški (24) in brežiški občini (22), sedem pa v sevniški občini. Tako kot v Jugovzhodni Sloveniji, je precej okužb posledica vrnitve dijakov in dijakinj novomeških srednjih šol z maturantskega izleta v Španiji, kjer so se okužili s t. i. delta različico virusa. Kot so pojasnili v Zdravstvenem domu Krško, so od 3. do 12. julija zabeležili 23 oseb, pozitivnih na covid-19, od tega je bilo 16 maturantov, v Zdravstvenem domu Brežice je bilo šest maturantov na testiranju 6. in 8. julija, od tega jih je bilo pet pozitivnih, v Zdravstvenem domu Sevnica so v zadnjem tednu zaznali pet okuženih dijakov/maturantov. Po ena potrjena okužba je še v kostanjeviški in bistriški občini.

Posavje je na lestvicah okuženosti in dnevnega povprečja novih primerov še naprej na drugem mestu, za že omenjeno Jugovzhodno Slovenijo, kamor je nov val virusa z vrnitvijo maturantov očitno najmočneje pljusknil. V ostalih desetih regijah so številke precej nižje, najnižje v Koroški in Savinjski regiji. V celi državi je bilo v ponedeljek potrjenih 84 okužb, tako skupno število okuženih (trenutno 614) kot dnevno povprečje novih primerov (60) pa znova rasteta.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»