Časopis za pokrajino Posavje
29.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Med prostovoljci Sopotnikov tudi krška podžupanja

Objavljeno: Četrtek, 17.09.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
DSC_3857
V okviru aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti, ki v tem tednu poteka pod geslom Izberi čistejši način prevoza, se je župan občine Krško mag. Miran Stanko na srečanju s prostovoljkami in prostovoljci projekta Sopotniki zahvalil vsem, ki svoj prosti čas nesebično namenjajo za prevoze in spremstvo starejših občank in občanov. Prostovoljka Sopotnikov je za en dan postala tudi podžupanja občine Krško Ana Somrak, ki je v zdravstveni dom odpeljala gospo Ljudmilo iz Sotelskega.

Zavod Sopotniki v občini Krško v sodelovanju z Občino Krško in Centrom za socialno delo Posavje Krško starejšim občankam in občanom že od januarja 2018 zagotavlja brezplačne prevoze. Na ta način starejši iz zaledja lažje dostopajo do zdravnikov, v trgovine, na obiske, pokopališče, k frizerju itd., pri čemer prostovoljci starejše tudi spremljajo in jim pomagajo na poti do trgovine ali zdravnika.
DSC_3861


Od januarja 2018 do konca avgusta 2020 so prostovoljci v občini Krško opravili 1.462 prevozov za skupno 265 uporabnikov. Od tega so v letu 2020 opravili 337 prevozov, povprečno 42 na mesec, prevozili 13.809 kilometrov ter opravili 704 ur prostovoljskega dela. Od sredine letošnjega marca do sredine maja zaradi epidemije COVID-19 niso opravljali prevozov.
 
Župan se je na današnjem srečanju s prostovoljci vsem zahvalil za njihovo neprecenljivo delo ter poudaril, da se včasih niti ne zavedamo, kako pomembna je pomoč prostovoljcev za vsakdanje življenje starejših občanov.

Vir: Občina Krško
 
 
« Nazaj na seznam