Časopis za pokrajino Posavje
6.03.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mednarodni dan biotske raznovrstnosti - krškopoljske štorklje na vrhu oddajnika

Objavljeno: Petek, 22.05.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC05623 (2)
Danes, 22. maja, obeležujemo mednarodni dan biotske raznovrstnosti, katerega namen je povečati razumevanje in zavedanje o biotskih vprašanjih. Letošnja tema je “Naše rešitve so v naravi”, kar poudarja upanje, solidarnost in pomembnost sodelovanja na vseh ravneh za oblikovanje boljšega življenja v prihodnosti, ki bo v soglasju z naravo.

Ob tem smo na uredništvo prejeli fotografije 'atrakcije' z Viher na Krškem polju - par štorkelj si je izbral nenavadno mesto za svoj dom, na vrhu oddajnika na tamkajšnjem gasilskem domu. "Najprej smo strahoma opazovali, če bodo "temelji" sploh zdržali, a kot kaže, se par prav lepo počuti. Izvalili so se že mladički in tako cela družina kraljuje na najvišji točki Krškega polja. Ker po starem reku štorklje prinesejo k hiši dojenčka, bo to bolj težko.
DSC05624
A gasilci verjamemo, da nam prav gotovo prinesejo kakšen gasilski podmladek," je ob tem zapisala članica tamkašnjega prostovoljnega gasilskega društva Kristina Ogorevc Račič.

V KOZJANSKEM PARKU VIDEO IN RAZSTAVA

V Kozjanskem parku so pripravili kratek video ob tem dnevu. Na današnji dan so imeli načrtovano tudi odprtje fotografske razstave Magična narava 2017, ki je nastala v okviru projekta Life Naturaviva. Razstava je že na ogled v čudovitem ambientu gradu Podsreda in si jo lahko ogledate vsak dan, razen ponedeljka, med 10. in 16. uro.

P. P., foto: PGD Vihre

#povezujemoposavje
 
 
« Nazaj na seznam